53. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“

Част нам је да Вас обавестимо да ће се у периоду између 2. и 5. октобра 2022. године у Београду одржати 53. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ у складу са актуелним епидемиолошким мерама.

Оснивач и покровитељ Међународног сусрета деце Европе је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд. Манифестација „Радост Европе“ носилац је ЕФФЕ етикете квалитета, додељене од стране Европске комисије.

Право учешћа на манифестацији имају дечје уметничке школе, културни центри, студији, клубови или ансамбли, али пре свега групе које су оствариле запажене резултате на националним и међународним конкурсима, фестивалима и такмичењима. Групе заинтересиване за учешће требало би да буду регистроване и да делују у европским земљама, ван територије Републике Србије и представљати традиционалну или савремену културу земаља у којима су регистроване. Гостујућа група може бројати највише 12 деце учесника, узраста од 7 до 14 година и 2 одрасла пратиоца-лидера групе. Строго је забрањено да деца буду старија или млађа од наведеног узраста. Сценски наступ којим се учесници представљају може бити плесни (класична, традиционална, џез и савремена игра…), музички (вокална група, хор, бенд, оркестар), али и мултимедијалног карактера.

Деца ће бити смештена у породицама код својих вршњака из београдских школа и то једно дете у једној породици, пошто је суштина сусрета управо дружење, успостављање трајних пријатељских односа и упознавање других култура. Трошкове хотелског смештаја на бази полупансиона за 2 одрасла пратиоца сноси организатор. Трошкове путовања до Београда и назад сносе сами учесници, а уколико се у току манифестације користи аутобус гостију, организатор сноси трошкове горива у току трајања манифестације, као и трошкове смештаја 2 возача.

Пријаве за учешће групе треба да доставе најкасније до 1. априла 2022. године. Пријаве које пристигну након дефинисаног рока нећемо бити у могућности да разматрамо. Пријављене групе биће обавештене о резултатима селекције најкасније до 1.маја 2022. године, а селекцију пријављених група обавиће Одбор манифестације. Сваку земљу може представљати само једна одабрана група.

Пријаве потенцијалних учесника треба да садрже:

1. Попуњен апликациони формулар (у прилогу)
2. Видео запис сценског наступа предвиђеног за Гала концерт у трајању до 3 минута

Попуњен апликациони формулар и видео наступа за Гала концерт потребно је послати у електронској форми на е-маил адресу ivana.tabori@dkcb.rs

Основне програмске целине манифестације, када се организује уживо, су Карневал, концерти, спортско-рекреативни дан и сл. Биће организован директан ТВ пренос Гала концерта.

Апликација – музика РЕ 2022                           Апликација – плес РЕ 2022

Posted in Slider, Обавештења, Радост Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *