„Приче о доброти“ – летња радионица посвећена Белорусији


„Приче о доброти“

Летња радионица посвећена Белорусији

 

У петак, 14. августа, на платоу испред ДКЦБ, одржана је бесплатна летња едукативна радионица за ученике основне школе посвећена Белорусији. Радионица је носила назив: „Приче о доброти“ и одржана је у оквиру летњих радионица 51. Радости Европе.

Деца и њихови родитељи су се упознали са културом, традицијом и обичајима братског белоруског народа. Гледали су фотографије, мапе, слушали музику, разгледали ношње и везове, сувенире, уживали у снимцима белоруских плесова. Научили су и поздраве на белоруском језику, како да се представе саговорницима, као и ко су најпознатији носиоци белоруско-српских културних веза. Подсетили смо се и плесних група из Белорусије, које су претходних година учествовале на Радости Европе.

Програм је настао по идеји  уреднице културно-образовних програма ДКЦБ  Снежане Станковић, водила га је сарадница ДКЦБ – Дајана Лазаревић, обучена у белоруску народну ношњу. Ношњу је ДКЦБ позајмила Амбасада Републике Белорусије у Републици Србији.

Након успешне радионице деца су добила симболичне поклоне – књиге за децу преведене са белоруског језика, мапе и разгледнице.

10 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *