Бесплатна едукативна радионица посвећена Бугарској: ако ми станеш на ногу, на срећу не можеш


„Ако ми станеш на ногу, на срећу не можеш“

Летња радионица 51. Радости Европе

 

У среду 12. августа, на платоу испред ДКЦБ, одржана је бесплатна летња едукативна радионица за ученике основне школе посвећена Бугарској. Радионица је носила назив: „Ако ми станеш на ногу, на срећу не можеш“ и одржана је у оквиру летњих радионица 51. Радости Европе.

Деца су се упознала са културом, традицијом и свакодневним животом становника Бугарске. Имали су прилике да послушали неке од бугарских народних песама, погледају народну ношњу и плесове, разгледали су фотографије, сувенире, читали бајке и слушали о групама деце из Бугарске, које су претходних година учествовале на Радости Европе. Научили су и поздраве на бугарском језику, као и да кажу своја имена. После кратких и занимљивих лекција имали су и квиз знања, на којем су се сјајно показали.

Програм је осмислила и водила уредница културно-образовних програма ДКЦБ  Снежана Станковић. На извођењу програма је учествовала и сарадница ДКЦБ – Дајана Лазаревић, обучена у костим са народним везом. На програму је гостовао и проф. кавале музичке школе „Мокрањац“ – Милош Николић. Елементе костима и поклоне за децу дизајнирала је Зорица Илић.

Након успешне радионице деца су добила симболичне поклоне у облику цвета за мараму или ревер и показали су велико интересовање за Бугарску.

 

20 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *