ДКЦ Београд и Битеф театар

Дечји културни центар Београд је са београдским Битеф Театром потписао Уговор о копродукцији по којем су се две стране споразумеле да заједнички припреме и реализују плесну представу за децу “Капетан Џон Пиплфокс“, по тексту Душка Радовића, концепту и кореографији Исидоре Станишић и у режији Јелене Богавац, која потписује и адаптацију текста.

Уговор је у име Дечјег културног центра Београд потписала директорка Оливера Јежина, а у име Битеф театра директорка Јелена Кајго. Представа је премијерно изведена на сцени Дечјег културног центра Београд, у четвртак, 5. априла 2012. године, а прва реприза је изведена у суботу, 7. априла 2102. године, на сцени Битеф театра.

Плесна представа “Капетан Џон Пиплфокс” резултат је жеље да се плесни театар приближи најмлађој публици, која ће кроз доживљаје чувеног Капетана Пиплфокса моћи да се упозна са уметношћу игре.

Осим играча Битеф Денс Компаније и два глумца, у представи учествују и ученице Балетске школе “Лујо Давичо“. Две институције су се сагласиле да ће представа бити играна два пута месечно током позоришне сезоне, што је и реализовано током сезоне 2012/2013 и сезоне 2013/2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *