Сећање на Зорана Симјановића

СЕЋАЊЕ НА ЗОРАНА СИМЈАНОВИЋА

 

Чувени српски композитор Зоран Симјановић преминуо је у недељу 12. априла 2021. године. Створио је музичке композиције за десетине играних филмова, ТВ филмова и серија, позоришних представа, документарних и цртаних филмова које ће се заувек памтити.

Оно што ће се увек памтити у Дечјем културном центру Београд  јесте таленат једног дечака који је са својих седам година дошао у тадашњи Дом пионира . Првој генерацији деце Дома пионира која су похађала часове уметности припада управо изузетни Зоран Симјановић Симке. Његове успомене на тај период  детињства, обележен летовањима пионира на Јакљану  и зимовањима на Тари, забележене су у монографији „Деца су украс света” поводом 65 година стварања деце и за децу у Дому пионира – Дечјем културном центру Београд. Током своје богате и успешне каријере, стварајући музику за филмове, серије и представе, сарађивао је са Дечјим културним центром Београд на радост и задовољство деце и оних који за децу и са децом раде.

Успомена на музички надареног дечака, који је током своје плодне каријере постао српски Мориконе стварајући примењену музику за сва времена и све генерације, живеће вечно у Дечјем културном центру Београд.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *