СЕДАМ ЧУДА ПОДВОДНОГ СВЕТА

 

Клуб читалаца

СЕДАМ ЧУДА ПОДВОДНОГ СВЕТА – аутобиографске приче књижевнице Гордане Малетић

Црвена сала, 30. март 2023.у 10 часова

 

Данас у Дечјем културном центру Београд одржан је литерарни програм у коме су представљене аутобиографске приче „Седам чуда подводног света“књижевнице Гордане Малетић, које су објављене у часопису „Повеља“ у Краљеву.

Ове приче су једне у низу прича о детињству  и одрастању наших познатих писаца а  које се објавлују у едицији ВИДИ ЧУДА  у издању  Службеног гласника.

У програму су учествовали Гордана Малетић, књижевница и Божидар Пешев, књижевник. Говорили су о Београду, одрастању у њему, оживели прошла времена и лепоте детињства.

Ауторка нас је повела стазама свог  детињства, преко Савамале, Калемегдана, Саборне цркве, Патријаршије, улицама Косанчићевог венца и Поп Лукине до школе Краљ Петар I, коју је и сама похађала.

Гости програма били су ученици школе Краљ Петар I, који су активно учествовали и упознавали нас  са  играма које су данас  заступљене. Поздравили су нас химном њихове школе, а у музичком  делу програма представила се девојчица Марина Коцић, члан музичког студија „Нађи своју звезду“.

Програм водила Јасмина Атанацковић-Гајић професор књижевности  а уредила Снежана Станковић.

 

 

6 item(s)

 

 

Posted in Културно-образовни програм, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *