VI Национални фестивал дечјег видео клипа „КИДИКЕМ’’

 

VI НАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ ВИДЕО КЛИПАКИДИКЕМ’’

Тема: ИЗА МАСКЕ

ONLINE БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА НАГРАЂЕНИХ ФИЛМОВА

Субота, 6.3.2021. године, 12 часова
YOUTUBE: DKC Beograd

 

Први пут награда НОВА НАДА Биљани Чекић, јунакињи филма ,,Дара из Јасеновца” и Вуку Трнавцу, за остварену запажену улогу у серији „Камионџија д.о.о.”

Шести по реду Национални фестивал дечјег видео клипа ,,КИДИКЕМ’’ биће одржан у суботу, 6. марта, у 12 часова, на платформи сајта Дечјег културног центра Београд. Бесплатна ONLINE пројекција награђених филмова биће емитована на YOUTUBE каналу DKC Beograd. Фестивал отвара поетски филм за децу и о деци „ЏЕМ НА ОБЛАК”, ван конкуренције, нашег прослављеног писца Стефана Тићмија.

Дечји културни центар Београд организовао је конкурс за децу и младе, на којем су се такмичили аутори филмова кратке форме, у трајању до три минута, на тему „ИЗА МАСКЕ”. На фестивал је пристигло 70 филмова из целе Србије (Панчева, Ниша, Алексинца, Ужица, Врања, Пожаревца, Старе и Нове Пазове, Крагујевца, Врдника, Сомбора, Врњачке Бање, Коцељева, Горњег Милановца, Рашке, Руме, Прокупља, Обреновца и Београда).

Након пројекције селектованих филмова, жири (Никола Мајдак, редитељ и сниматељ, Катарина Булајић Павловић, магистар сликарства и ликовни педагог, Предраг Недељковић, редитељ) и уредница фестивала Марија Милановић Лазаревски објавиће награде на сајту ДКЦБ. Награде које ће бити додељене на овогодишњем фестивалу су

  • Гран Приза најбољи филм у целини
  • 6 специјалних признања Кидикем (за режију, камеру, монтажу, глуму, анимацију, сценарио, идеју
  • Јутјуб награда

Добитник Гран При награде добиће као награду телефон, док ће добитници осталих специјалних признања освојити Bluetooth слушалице.

Јутјуб награда доделиће се филму са највећим бројем прегледа, о чему ће одлучити гледаоци и пратиоци Јутјуб канала ДКЦБ, а гласање ће почети одмах након пројекције награђених филмова у суботу 6. марта и трајаће до 22. марта.

Кидикем фестивал ове године први пут доделиће награду НОВА НАДА за изузетна остварења деце и младих у филмској уметности. Награда ове године припашће девојчици Биљани Чекић, младој јунакињи филма ,,Дара из Јасеновца” и Вуку Трнавцу, члану Студија културе говора и глуме Дечјег културног центра Београд, који води Миња Филиповић, за остварену запажену улогу у серији „Камионџија д.о.о.”, у продукцији РТС-а.

Posted in КИДИКЕМ, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *