Слободан Станишић – МОЈИ ЉУБИМЦИ – Приче и песме

 

Слободан Станишић
МОЈИ ЉУБИМЦИ
Приче и песме
Издавач: Дечји културни центар Београд, 2024

 

Издавачка делатност Дечјег културног центра Београд овог марта богатија је за још једну књигу у којој се налазе приче и песме намењене деци. Аутор нове књиге је Слободан Станишић, чувени песник и писац за децу и дугогодишњи сарадник Дечјег културног центра Београд и некадашњег Дома пионира, уз који је базмало од оснивања.

 

Најновија књига Слободана Станишића носи назив ,,Моји љубимци”, у којој поред прича и песама о кућним љубимцима аутор прича и о љубимцима који ничу и расту у нашем свакодневном окружењу.

,,Ретки су писци који истим жаром, истом стваралачком снагом стварају за децу о најразличитијим темама, блиским и одраслима” – написао је директор Дечјег културног центра Београд проф. мр Драган Марић у предговору ове књиге, истакавши, између осталог, да је најлепша особина овакве књиге људскост и љубав према природи коју аутор вешто преноси на читаоце.

Књига је писана тако да буде блиска читаоцу свих узраста па и најмлађи могу да схвате поруку и да уживају у поезији и прози читајући странице ове књиге али и попуњавајући је сопственим цртежима слона, жирафе, пса, зебре, ноја, лава, тигра и других домаћих и дивљих животиња.

 

Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма

 

Posted in Издаваштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *