slobodan-stanisic-smallJubilarno stoto izdanje knjige Slobodana Stanišića, Dečji kulturni centar Beograd obeležiće muzičko-scenskim programom, izložbom njegovih knjiga, karikatura i ilustracija, u ponedeljak, 17. novembra, u 12 časova. Obeležavanje ovog velikog jubileja odvijaće se u Velikoj i Maloj sali, kao i u galerijskom prostoru Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj 8.

Muzičko-scenski program, pod nazivom “Sto prijatelja za sto knjiga“, odvijaće se na Velikoj sceni, gde će učestvovati Leontina i Hor “Čarolija”, Minja Subota, Bilja Krstić, Baletski studio DKCB i drugi. Pored sto knjiga, Slobodan Stanišić je objavio i preko 3.000 karikatura, ilustracija i stripova, od kojih će pedeset biti izloženo u Maloj sali i Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga Stanišićev serijal na temu nacionalne istorije, namenjen mlađoj čitalačkoj publici (od Nemanje do Uroša Nejakog) proglašen je za najbolju dečju knjigu (ediciju) u 2014 godini. Knjiga “Nemanja dobija sina Rastka”, iz ove edicije, stoto je objavljeno delo ovog autora.

Produktivni, stvaralački nadahnut, omiljeni autor u dečjem svetu kao i kod odraslih, Slobodan Stanišić se kroz svojih sto knjiga sa uspehom ogledao u prozi i poeziji, ne opredeljujući se za strogo određen žanr. Njegovi stihovi govore o mladalačkim nemirima, porodici, lepoti prirode, prednostima i nedostacima urbanog življenja, a sa uspehom je stvarao humorističke, ljubavne i posebno pesme posvećene školskim danima.

Autor je preko trideset romana koji se tematski kreću od naučne fantastike tinejdžerskog štiva, istorijskih, do trilera i avanturističkih. Najmlađa publika posebno voli serijal o Cvonkiju, malom belom psu koji donosi sreću onima koje voli. Iako prevashodno pesnik, najviše priznanja i nagrada dobio je za romane i zbirke priča. Dobitnik je praktično svih nagrada koje se mogu dobiti na našim prostorima.

Ulaz je slobodan.

Besplatno preuzimanje -> STO KNJIGA Slobodana Stanišića (po redosledu izlaženja iz štampe)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top