СУНЦЕ СЕ ПЕНТРА ИЗНАД ДЕЧЈЕГ ЦЕНТРА – Промоција књиге, најава

 

Песме за сва времена

(сунчано, облачно, ведро, кишовито, ветровито, променљиво, магловито, снежно, тмурно, ледено)

Издавач: Дечји културни центар Београд, 2023

 

Најновије литерарно издање Дечјег културног центра Београд је књига песама Слободана Станишића „Сунце се пентра изнад дечјег центра”, чија ће промоција бити у петак, 17. марта, у 10 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд у Таковској 8.

Том приликом, нашем чувеном писцу за децу биће уручена два признања – награда „Момчило Тешић” за свеукупно књижевно дело коју додељују књижевне новине „Свитак” и лист за дечју књижевност „Момчило” из Пожеге и Велика повеља „Гашин сабор 2021” коју додељује Удружење стрипских уметника Србије. У програму ће, поред аутора, учествовати књижевници за децу Гордана Малетић и Бранко Стевановић, који ће уручити награду ,,Момчило Тешић’’, Зоран Стефановић из Удружења стрипских уметника Србије и деца – чланови Студија глуме ДКЦБ.

Слободан Станишић је превасходно песник, али исто тако и приповедач, драмски писац, карикатуриста и илустратор. Један од најомиљенијих писаца за децу објавио је преко сто педесет књига, двадесетак радио-драма, десетак позоришних комада, неколико изузетно популарних песама које су и музички обрађене и око три хиљаде карикатура, илустрација и стрипова.

Овога пута Слободан Станишић је обрадовао децу и младе песмама које је вешто назвао „за сва времена” јер су написане за свако време – и кад је сунчано, облачно, ведро, кишовито, ветровито, променљиво, магловито, снежно, тмурно, ледено.

„Песме које испуњавају странице ове књиге подсећају на шетњу кроз годишња доба, у којима је много времена радости проведених у игри, причи и дружењу. Таквих дана има и у Дечјем културном центру Београд у коме се из дана у дан нешто ново и занимљиво догађа.” – истакао је директор Дечјег културног центра Београд проф. мр Драган Марић у предговору ове књиге поезије. „Кроз стихове, Слободан Станишић у овој књизи описује све промене од сунчевог сјаја до дана прекривених тмурним облацима, али оне не утичу на лоше расположење читаоца, већ напротив подстичу га на игру и ведре мисли.” – закључио је Марић.

 

Књигу „Сунце се пентра изнад дечјег центра” илустровао је сам аутор. Уредник издања је Весна Крањаић Митровић.

 

Добро дошли!

 

 

—> преузми саопштење за медије (СУНЦЕ СЕ ПЕНТРА ИЗНАД ДЕЧЈЕГ ЦЕНТРА – Промоција књиге)

 

 

Posted in Издаваштво, Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *