СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР – ПРИЈЕМ У ДОМУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ И КОНЦЕРТ

 

Доласком младих из расејања и региона и смештањем у породице, код другара Основне школе ,,Старина Новак’’ у Београду јуче је почео Свесрпски дечји сабор, чији је организатор Дечји културни центар Београд, а суорганизатор Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у регион и Министарство без портфеља, задужено за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.
За децу српског порекла из Немачке, Аустрије, Румуније, Хрватске и Северне Македоније, као и за њихове домаћине из ОШ ,,Старине Новак’’, уприличен је пријем у Дому Народне скупштине Србије. Децу су дочекали председник Народне скупштине, Владимир Орлић и министарка Дарија Кисић.

5 item(s)

Након пријема учесници манифестације погледали су изложбу фотографија „Свесрпски дечји сабор” у холу Дома Народне скупштине и обишли ово знаменито здање.

Дружење је настављено на свечаном концерту у Дечјем културном центру Београд од 12 часова, на којем су се представили сви учесници – Хор организације СПКД Просвјета Аустрија из Аустрије, Образовни центар Никола Тесла из Мађарске, Српски културни центар из Офенбаха у Немачкој, Теоретска гимназија Доситеј Обрадовић из Румуније, Вуковарско српско певачко друштво Јавор – хор Јаворчићи из Хрватске, КУД Српски вез из Северне Македоније, Уметнички центар Талија, вокална група ОШ Старина Новак, Хор “Чаролија’’ и Леонтина и Хор Дечјег културног центра Београд. На почетку програма децу је поздравио министар без портфеља Ђорђе Милићевић и господин Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Концерт је завршен химном манифестације “Поздрав из Србије’’, коју су певали дечији хорови – Хор ДКЦБ и хор “Чаролија’’.

5 item(s)

 


(ФОТО: Александар Деспотовић)

 

58 item(s) « of 4 »
54 item(s) « of 4 »

 


(ФОТО: Стеван Нешковић)

 

67 item(s) « of 5 »

 


 

9 item(s)

 

 

Posted in Концертни програм, Културно-образовни програм, Обавештења, Свесрпски дечји сабор, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *