ТРУД И РАД СЕ УВЕК ЦЕНЕ

У петак, 2. августа завршена је  летња радионица „Руски кутакрадионица руске културе, историје и језика“ за основце. Као и на претходним радионицама, деца су гледала кратке руске игране филмове за децу и цртане филмове, а имали су и кратка предавања из увода у граматику руског језика. На претпоследњем часу, одржаном у среду, дипломама за похађање радионица Руског кутка награђени су: Милан Пешут, Јелена Кочовић и Сташа Рудаковић. На последњој радионици учествовали су и понели дипломе: Ања Лекић, Сташа и Чарна Миладиновић. Поред диплома, деца су награђена и књигама, које садрже ауторске приче њихових вршњака на руском језику. Радионицу је држала мср Дајана Лазаревић, уз подршку уреднице културно-образовних програма ДКЦБ Снежане Станковић.

Подсећамо, Библиотека ДКЦБ има одређени број књига и сликовница на руском језику, као и преведена дела из руске књижевности. Руски кутак је настао у фебруару 2018. године у сарадњи са Руским домом у Београду и основа је ове летње радионице.

Циљ летње радионице „Руски кутак“ био је упознавање деце са руском културом и историјом, као и уводом у изучавање руског језика. Верујемо да смо тај циљ постигли и да ће наши полазници наставити да се интересују за руску културу и језик и обрадовати нас успесима из поменутих области.

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *