Укључи се театром у живот

Регионална акција за уметност, културу и унапређење здравља – REACH

је у оквиру уметничко-креативних радионица

Укључи се театром у живот

припремила циклусе позоришних радионица за децу и младе!

 

За децу од 4-7 година припремили смо циклус радионица посвећених словима и речима који ће бити заокружен представљањем рада кроз представу/изложбу. На радионицама ће деца бити позвана да рукама, гласом, покретом тела, креативношћу кроз најразличитије видове уметности и уметничке технике упознају слова, речи, писменост и себе кроз упознавање овог новог света.

За децу од 7-10 година припремили смо циклус позоришних радионица у којима деца буде свој дух и тело на најкреативнији начин и кроз ово истраживање траже аутентичан израз на сцени. Радионице ће бити заокружене перформансом.

За децу узраста од 10-15 година припремили смо уметничке радионице у којима ће деца кроз различите уметничке форме театра, плес и позоришне технике унутар својих актуелних тема тражити свој јединствен и заједнички израз на сцени. Вежбе ће бити заокружене перформансом који ће обухватити процес напретка свих учесника.

За средњошколце припремили смо посебан курс са афирмисаном методологијом за све оне креативне младе људе којима треба подршка у стварању и тражењу свог стваралачког бића.

У раду са децом користимо иновативну позоришну методологију која се показује као јако средство у неформалној едукацији јер на забаван начин развија креативни и људски потенцијал деце.

 

Утисак који смо оставили на децу:

“Волим то што радим са вама овај диван театар!!! Веома ми је забавно. И наравно, дивно је то што ћемо ићи да наступамо у позоришту. Хвала што сте ми улепшали живот.” Ангелина

Утисак који смо оставили на родитеље:

“…Не знам шта бих рекла…Тамо у Театру 78 сам остала без текста и још увек сам. Урадили сте нешто посебно и велико за нашу децу и велико Вам хвала. Сигурна сам да је мој мали лептир тамо на сцени изашао из чауре коначно.” Катарина

Утисак који смо оставили на жири позоришног фестивала:

“Ваша представа је на најбољи начин показала како и деца најмлађег узраста, по природи ствари још недовољно зрела и способна за озбиљније театарске наступе вођена вештом руком људи који се разумеју у театар, могу постићи највише домете.” Душко Антонић, оснивач и организатор СВУРФ-а

 УПИТНИK

Молимо све заинтересоване да се јаве Милени Тодоровић телефоном на 0655303542 или путем мејла на milena.todorovic@reach.org.rs.

Више о нашим активностима можете видети на www.reach.org.rs i https://www.facebook.com/reach.org.rs.

20150313 Ukljuci se teatrom u zivot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram