„Упознајте Иран“

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Упознајте Иран“

Улаз слободан

Понедељак, 30.5.2022, 18-20 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

У оквиру Међународног клуба пријатељства, Дечји културни центар Београд и Културни центар амбасаде Исламске Републике Иран одржаће забавно-образовни програм под називом „Упознајте Иран“, у понедељак, 30. маја, од 18 до 20 часова. Улаз је слободан уз пријаве на линку.

У сарадњи са Културним центром амбасаде Исламске Републике Иран, Дечји културни центар Београд припрема низ забавних и едукативних садржаја који ће се одвијати током 2022. године. Прва планирана активност у оквиру ове сарадње биће интерактивно предавање ,,Упознајте Иран” намењено деци основношколског узраста, од 7 до 14 година. На забаван и занимљив начин деца ће научити основне податке о некадашњој Персији, једној од држава чија историја броји хиљаде година и сматра се једном од најстаријих. Малишани ће имати прилике да упознају културу, традицију, књижевност  Ирана и чују персијски језик као и неке од најлепших иранских бајки. Уз слатко послужење, у наставку дана учесници програма моћи ће да освоје награде учешћем у квизу знања о Ирану. Програм ће отворити Амир Пурпезешк, директор Културног центра амбасаде Исламске Републике Иран и проф. мр Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд.

Осим овог програма који ће бити реализован у оквиру сарадње Дечјег културног центра Београд и Културног центра амбасаде Исламске Републике Иран, у плану је и недеља иранског филма за децу и младе у току године, као и прво издање књиге о пријатељству деце из Србије и Ирана. Малишани који буду желели моћи ће да дају свој печат овој књизи.

Радујемо се дружењу!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram