„Упознајте Италију“

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Упознајте Италију“

Улаз слободан

Понедељак, 16.5.2022, 18-20 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

У оквиру Међународног клуба пријатељства, Дечји културни центар Београд и Италијански институт за културу у Београду одржаће забавно-образовни програм под називом „Упознајте Италију“, у понедељак, 16. маја, од 18 до 20 часова. Улаз је слободан уз пријаве на сајту Дечјег културног центра Београд.

У сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду, Дечји културни центар Београд припрема низ забавних и едукативних садржаја који ће се одвијати током 2022. године. Прва планирана активност у оквиру ове сарадње биће интерактивно предавање ,,Упознајте Италију” намењено деци школског узраста, од 7 до 14 година. На забаван и занимљив начин деца ће научити основне податке о овој земљи познатој по кулинарским специјалитетима, моди, дизајну, одећи, архитектури, уметности, музици и осталим знаменитостима. Уз кулинарске бравуре и укусе Италије, у наставку дана учесници програма моћи ће да освоје награде учешћем у квизу знања о Италији. Програм ће отворити Роберто Ћинкота (Roberto Cincotta), директор Италијанског института за културу у Београду и саветник за културу Амбасаде Италије и проф. мр Драган Марић, директор Дечјег кулруног центра Београд.

Међународни клуб пријатељства Дечјег културног центра Београд деци и  младима представља и приближава удаљене крајеве, другачије културе, занимљиве чињенице, живот вршњака и богатство различитости кроз интересантне мултимедијалне програме у сарадњи са релевантним институцијама културе. Упознајући одређену културу, уметност и свакодневни живот кроз причу, креативну радионицу и квиз знања, публика има могућност да сагледа богатство различитости које постоје у свету, чиме развија толерантност и прихватање другог и другачијег, радозналост и жељу за новим знањима. У програму учествују дипломатски представници, држављани одређене земље која се представља, путописци, путници-намерници, стручни сарадници, уметници и др.

Радујемо се дружењу!

Posted in Међународни клуб пријатељства, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *