Beogradska premijera dokumentarnog filma „MOZAIK”, Stefana Krasića, održana je sinoć u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd. Veoma uspešan film, istovremeno duhovit i izuzetno emotivan, ocenjen je najvišom ocenom od strane publike, kao i prethodno na ispitu, od profesora TV režije – Dragana Elčića.

 

WP_20141204_18_34_48_Pro

Nakon projekcije filma održan je razgovor sa publikom, čija je tema bila „ZNAČAJ MEĐUGENERACIJSKE SARADNjE – MLADI I STARI JEDNI ZA DRUGE”. Govornici na tribini bili su Stefan Krasić –  reditelj filma, Dragan Elčić – profesor na Akademiji umetnosti, Đorđe Maričić – predsednik Organizacije za međugeneracijsku saradnju 35+ iz Beograda, Vasilije Belobrković – predsednik Pokreta trećeg doba Srbije, Dejan Petrović – profesor na Akademiju Umetnosti i Dragan Marić – direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd. Urednici i moderatori tribine bili su Dalibor Stojanović i Ivana Teodorović Stojanović.

Projekciji i tribini su prisustvovali učenici i profesori beogradskih srednjih škola, kao i studenti Akademije umetnosti. Tematski okvir razgovora bio je stav mladih prema pripadnicima starije generacije i razumevanje, odnosno nerazumevanje vrednosnih stavova i načina razmišljanja pripadnika različitih generacija. Mladi su razmenjivali mišljenja i stavove o razvoju saradnje među generacijama, a nakon završetka tribine svi učesnici su napravili zajedničku fotografiju na kojoj pozdravljaju gospođu Gordanu, glavnog junaka filma, pripadnicu generacije trećeg doba.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top