kidikem


V Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ
Тема: БУДИ СВОЈ

 

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА И ДОДЕЛА НАГРАДА
Недеља, 8.март 2020. године, 12 часова, Мала сала, ДКЦБ, Таковска 8

Буди свој, остали су већ заузети
Оскар Вајлд

 

Пети национални фестивал дечјег видео клипа „КИДИКЕМ” одржаће се у недељу, 8. марта, у 12 часова, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, када ће бити приказани дечји филмови кратке форме на тему „БУДИ СВОЈ” и додела награда за најуспешније филмове. Улаз је слободан.

Након пројекције филмова, стручни жири уручиће Гран-при награду ЗЛАТНИ КАДАР за најбољи филм у целини и специјалне награде за најбољу режију, сценарио, монтажу, идеју, анимацију, продукцију, глуму. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ. Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде.

Конкурс је био отворен за децу узраста од 9 до 16 година, која су се представила својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима) у трајању до три минута. Стварајући кратке форме видео записа деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Аутори филмова су на својствен начин, кроз уметничку игру, приказали своју потрагу за одговором на вечиту дилему – бити свој или појединац отуђен од сопствене природе. „Да ли уопште имамо избора? Да ли уопште можемо бити неко други или нико од нас није оно што у својој суштини јесте? Зашто је то тако и ко је томе крив – потрошачка култура, традиција, индоктринација или нешто сасвим друго?” – нека су од питања која је учесницима конкурса поставила уредница фестивала Марија Милановић Лазаревски.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије.

Позивамо Вас да заједнички подржимо младе људе у изражавању своје креативности кроз филмски медиј и дигиталну технологију.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top