Viva La Musica – Koncert horova

Viva La Musica – koncert horova: Phoenix Boys Choir, Dečji hor RTS, hor DKCB i hor “Kolibri”

Dečji kulturni centar Beograd će imati čast da vam 9. juna 2011. godine u Velikoj sali predstavi Phoenix Boys Choir, na velikom koncertu na kome će nastupiti i Dečji hor RTS, hor “Kolibri”, kao i obnovljeni hor DKCB.

Osnovan 1947. godine, The Phoenix Boys Choir realizuje vokalne programe koji podrazumevaju vokalno pevanje, muzičku teoriju i scenski nastup za dečake uzrasta od 7 do 14 godina. Svi članovi počinju u trenažnom horu, zatim napreduju u Kadetski hor, nakon toga u Gradski hor i Festivalski hor, da bi, nakon diplomiranja, postali članovi Majstorskog hora.

Phoenix Boys Choir

Trenutno ima oko 150 članova, što ga čini jednim od najbrojnijih aktivnih dečačkih horova u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno je hor na centralnoevropskoj turneji koja obuhvata nastupe u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Hor je nastupao na mnogim festivalima i osvojio prestižne nagrade. Na primer, 2007. godine učestovao je na Summa Cum Laude International Youth Music Festival u čuvenom bečkom Musikverein-u (u kome se održava tradicionalni Bečki novogodišnji koncert), na kome je osvojio prvo mesto.

Umetnički direktor, Georg Stangelberger, već dvadeset godina sa uspehom vodi ovaj hor, a svojevremeno je bio i zamenik Umetničkog direktora Hora bečkih dečaka u Austriji, najpoznatijeg dečačkog hora na svetu.

Posted in Концертни програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *