МЛАДО ПОЗОРИШТЕ У ПОКРЕТУ на Фестивалу школског театра

У среду 12. маја 2021. године, Дечји културни центар Београд је реализовао је радионицу креативног покрета и драмске импровизације по методологији пројекта МЛАДО ПОЗОРИШТЕ У ПОКРЕТУ, намењену педагозима. Радионица је рализована Крушевцу, тачније, Дечји културни центар Београд учествовао је на Фестивалу школског позоришта у организацији Културног центра Крушевац, а уз подршку града Крушевца. На Фестивалу школског театра учествују драмске групе које раде у школама, предшколским установама и другим образовним установама у Крушевцу и Расинском округу. Радионица МЛАДО ПОЗОРИШТЕ У ПОКРЕТУ била је намењена драмским педагозима и школским наставницима који воде драмске групе које су учествовале на Фестивалу. Радионица је била образовна надоградња у њиховом раду и припрема за  ДАН ИМПРОВИЗАЦИЈЕ – СРБИЈА, јер ће одабране драмске групе које воде учесници радионце бити гости Дечјег културног центра Београд на овој манифестацији, која је део Међународног фестивала дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА. Учеснике и реализаторе радионице поздравила је директорка Културног центра Крушевац, госпођа Виолета Капларевић, која је такође присуствовала активностима односа са јавношћу заједно са Далибором Стојановићем – менаџером пројекта и Тијаном Кесић Стаменковић и Иваном Табори Обрадовић – уметничким педагозима на пројекту. Догађај су медијски испратили Радио телевизија Крушевац, Плус телевизија Крушевац и новински портал локалних медија krusevacgrad.rs. Догађај је најављен као део Фестивала и у новинама: Курир и Вечерње новости.
Сви учесници радионице добили је радну свеску – брошуру методологије Младог позоришта у покрету, која садржи специфичне вежбе и игре из области плесне импровизације и креативног покрета. Сви учесници радионице сложили су се да дају контакт за Младо позориште у покрету. Изузетна вредност ове радионице била је присуство васпитача Васпитно-поправног завода за малолетнике „Крушевац“.  Тим Установе присуствовао у циљу стицања нових професионалних вештина у пољу креативног и образовног рада са малолетницима – становницима Установе. Коришћење методологије Младог позоришта у покрету са овом циљном групом даје потпуно нову перспективу пројекту и потенцијалној будућности резултата пројекта. Казнено-поправни завод за малолетнике „Крушевац“ је највећа и најважнија установа овог типа у Србији и регионалној јавности је позната кроз телевизијску серију из осамдесетих година „СИВА КУЋА“ („СИВИ ДОМ“) популарну широм бивше Југославије, написану Гордана Михића, а режија Дарко Бајић.

Користимо прилику да изразимо велику захвалност домаћинима из Културног центра Крушевац за дивно гостопримство и за веома успешно организован и изведен догађај. Велику захвалност и поштовање заслужују сви полазници радионице због изузетног ентузијазма и ангажмана у раду. Дечји културни центар Београд и Културни центар Крушевац планирају да наставе међусобну институционалну сарадњу.

Погледајте галерију фотографија (аутор фотогафија: Стеван Нешковић).

106 item(s) « of 4 »
Posted in Креативна Европа, Фотогалерија and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *