Нова награда за Хор Дечјег културног центра Београд

Хор Дечјег културног центра Београд под вођством диригентице Невене Ивановић освојио је златну медаљу на МАЈСКИМ МУЗИЧКИМ СВЕЧАНОСТИМА 2020 –
културној манифестацији, фестивалу хорске дечје и омладинске музике међународног карактера, који се одржава у Бијељини, Босна и Херцеговина.

“Мајске музичке свечаности” одржавају се  у Бијељини од маја 2002. године. Идеја о покретању међународног хорског фестивала потекла је од проф. др Десанке Тракиловић, диригента СЦПД “Србадија” и уметничког директора Фестивала. Извршни организатор Фестивала је СЦПД “Србадија” које је, својим угледом и бројним међународним наградама, успело да привуче реномиране хорове и најугледније диригенте из света хорске музике. Подршку у организацији Фестивала, како духовну, тако и материјалну пружају Српска православна црква, Град Бијељина и Министарство просвете и културе у Влади Републике Српске.
“Мајске музичке свечаности” су у протеклих петнаест година, окупиле више од 500 хорова и преко 25 000 хорских певача из Србије, Бугарске, Украјине, Аустрије, Немачке, Грчке, Мађарске и Босне и Херцеговине. Чланови жирија били су напризнатији уметници, професори музике, композитори и диригенти: Светислав Божић, Зорислава Васиљевић, Даринка Матић-Маровић, Ненад Љубинковић, Весна Шоуц, Ђорђе Станковић, Љубов Уколова, Александар Зјускин, Костадин Бураџиев, Честмир Душек и други.

Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *