ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА ЗАСЛУГЕ ЛЕОНТИНИ ПАТ – ОДЛИКОВАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

 

Указом председника Републике Србије од 2024. године златном медаљом за заслуге за Републику Србију и њене грађане у јавним и културним делатностима одликована је Леонтина Пат, помоћник директора – руководилац сектора за програмске послове у Дечјем култунром центру Београд.

 

Једна од најплодотворнијих уметница, која своја знања и креативност несебично посвећујуе најмлађима, Леонтина Пат придружила се колективу Дечјег културног центра Београд пре десет година и својом енергијом и пре свега музичким и педагошким умећем допринела процесу формирања система вредности код деце и младих.
Развијању идентитетске припадности Србији и српству допринела је кроз своје песме „Појте и утројте“, „Чувајмо српски језик“, потом песмама о Ћирилу и Методију, Светом Сави, Тесли, Србији… Поред креативног, уметничког рада, бројним едукативним семинарима Леонтина Пат помаже учитељима и професорима музике широм Србије да оснују школске хорове, да унапреде наставу новим стиховима и нотама који су, колико певљиви, толико и едукативни.

Није Леонтина Пат само текстописац и композитор за децу. Она је посвећени учитељ учитељима који их води кроз деликатни процес васпитања путем музике и хорског певања, она је посвећеник раду са децом, обнови и осмишљавању нових музичких фестивала, она је одана напорним али радосним одласцима у дијаспору где приређује концерте за малишане, али и подучава учитеља допунске наставе.

 

 

Posted in Обавештења, Саопштење за медије.

One Comment

  1. Čestitke Leontini i DKC-ui za zlatnu medalju za zasluge Predsednika Republike. Sjajno! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *