ЗЛАТНО СУНЦЕ 2023

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ЗЛАТНО СУНЦЕ

Додела годишње награде Дечјег културног центра Београд

 

Уторак,12.12.2023, 10 сати

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Улаз је слободан

 

Додела годишње награде „ЗЛАТНО СУНЦЕ”, коју већ пету годину за редом додељује Дечји културни центар Београд појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала, биће одржана у уторак, 12. децембра, у 10 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8.

 

Специјално признање „Златно сунце” ове године биће уручено Горици Ивановић,  учитељици која већ деценијама знање преноси ученицима у ОШ „Свети Сава” у Београду. Овогодишња добитница изабрана је за годишњу награду због изузетног доприноса развоју даровитости код деце кроз амбијенталну наставу, како је наведено у образложењу. Награду ће уручити професор мр Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд и Предраг Вуковић – Пеђолино, председник Управног одбора ДКЦБ, који ће доделу награде увеличати музичко-сценским програмом.

 

У програму ће учествовати и ученици II-2 ОШ „Свети Сава”, који ће кроз своје приче и песме показати колико им је значајно што имају учитељицу Горицу која им учење и упознавање света око себе представља на интересантан начин кроз амбијенталну наставу.

 

Колико је значајна улога учитеља и наставника за развој сваког појединца препознао је Дечји културни центар Београд када је установио ову награду 2019. године, са циљем да скрене пажњу јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу.

 

Честитамо добитници Горици Ивановић на заслуженој награди и захваљујемо се у име генерација деце којој је развијала радозналост и жељу за новим сазнањима!

 

Срдачан поздрав,

Ивана Теодоровић Стојановић

Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

Posted in Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *