Отворен позив за пријављивање група за учешће на 51. Међународном сусрету деце Европе „Радост Европе“

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ГРУПА ЗА УЧЕШЋЕ НА 51. МЕЂУНАРОДНОМ СУСРЕТУ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ „РАДОСТ ЕВРОПЕ“

 

51. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ одржаће ће се од 2. до 5. октобра 2020. године у Београду. Оснивач и покровитељ Међународног сусрета деце Европе је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд. Манифестација „Радост Европе“ носилац је ЕФФЕ 2019-2020 етикете квалитета, додељене од стране Европске комисије.

Право учешћа на „Радости Европе“ имају уметничке школе, културни центри, студији, клубови, асоцијације, али пре свега групе које су оствариле запажене резултате на националним и међународним конкурсима, фестивалима, такмичењима и сл.

Сценски наступ којим се учесници представљају може бити плесни (класична, традиционална, џез и савремена игра…), музички (вокална група, хор, бенд, оркестар), али и  мултимедијалног карактера.

Гостујућа група може бројати највише 15 деце учесника, узраста од 7 до 14 година и 2 одрасла пратиоца-лидера. Деца су смештена у породицама код својих вршњака из београдских школа и то једно дете у једној породици, пошто је суштина сусрета управо дружење, успостављање трајних пријатељских односа и упознавање других култура. Трошкове хотелског смештаја на бази полупансиона за 2 одрасла пратиоца сноси организатор. Строго је забрањено да деца буду старија или млађа од наведеног узраста.

 

 

Трошкове путовања до Београда и назад сносе сами учесници, а уколико се у току манифестације користи аутобус гостију, организатор сноси трошкове горива у току трајања манифестације, као и трошкове смештаја 2 возача.

51. “Радост Европе” под слоганом “Децоград” за тему има градове, живот људи у граду, градску динамику и културу, град из снова или маште, стреет арт, град по мери детета, зелени град и слично. Могуће су широке интерпретације ове теме у складу са сензибилитетом групе која се пријављује. Фолклорне групе, без обзира на тему, могу узети учешће у манифестацији.

Пријаве за учешће групе треба да доставе најкасније до 1. априла 2020. године. Пријаве које пристигну након дефинисаног рока нећемо бити у могућности да разматрамо. Пријављене групе биће обавештене о резултатима селекције најкасније до 1.маја 2020. године, а селекцију пријављених група обавиће Одбор манифестације.

Пријаве потенцијалних учесника треба да садрже:

  1. Попуњен апликациони формулар: плес | музика
  2. Видео запис сценског наступа предвиђеног за Гала концерт у Сава Центру у трајању до 3 минута

Попуњен апликациони формулар и видео наступа за Гала концерт потребно је послати у електронској форми на е-маил адресу ivana.tabori@dkcb.rs или info@dkcb.rs

Наступи који буду одговорали на тему под називом „Децоград” имаће предност при селекцији група.

Све детаљне информације о самој манифестацији могуће је пронаћи овде.

 

Posted in Обавештења, Радост Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *