ЧЕШКИ ДЕЧЈИ ДАН У БЕОГРАДУ

субота, 21.5.2022.

11-17 часова

Дечји културни центар Београд

Улаз је слободан

 

У Дечјем културном центру Београд, у сарадњи са Амбасадом Републике Чешке у Београду а уз помоћ студената бохемистике Филолошког факултета Универзитета у Београду и припадника чешке заједнице из Баната, биће организован „Чешки дечји дан у Београду” у суботу, 21. маја, од 11 до 17 часова.

– Припремили смо за вас занимљива такмичења, дечје радионице, квизове знања, као награде за најбоље учеснике. Приказаћемо дечје анимиране филмове и дугометражни филм „Куки се враћа”, истакли су организатори овог специјалног догађаја.

ПРОГРАМ

11:00               Отварање Чешког дечјег дана у Београду

11:05-15:00     Пројекција анимираног филма (за најмлађи узраст)

                        Дечја такмичења и игре

                        Дечје уметничке радионице

                        Квиз знања

15:00–16:30    Пројекција филма „Куки се враћа” (за узраст од 7 до 9 година)

Најомиљенија играчка шестогодишњег Ондре је плишани меда Куки, којег Ондрина мама баца у контејнер јер, како каже, из њега почиње да испада пиљевина, а она лоше утиче на Ондрину астму. Увече, пред спавање, Ондре замишља како Куки чезне да се врати кући и мисли о томе шта би све морао да предузме када се буде нашао у свету шумских животиња и бића, која, за разлику од Кукија, нису навикла да се мазе. Овај узбудљив филм о медведићу који је хтео да остане на полици, али је морао да стане на плишане ноге и постане херој, снимио је познати чешки режисер и сценариста Јан Свјерак, након чега је издао и истоимену књигу.

16:30               Свечано проглашење најбољих дечјих радова и предаја награда.

Награде предаје Томаш Кухта, Амбасадор Републике Чешке у Србији

17:00               Крај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram