ДКЦБ НА ДЕЧЈЕМ ФЕСТИВАЛУ ПОЗОРИШНИХ СНОВА У ЉУБЉАНИ

 

Студио глуме Дечјег културног центра Београд у четвртак 11. априла 2024. године наступио је у такмичарском програму на “21. Дечјем фестивалу позоришних снова” у организацији Пионирског дома – центра за културу младих у Љубљани, Словенија.

“Отрошки фестивал гедалишчих сањ”, како се у оргиналу зове, је фестивал на коме се представљају дечје и омладинске групе које комбинују различите позоришне елементе: плес, луткарство, позориште сенки и театар покрета. Одржава се у Фестивалској дворани Пионирског дома – центра за културу младих и ове године на њему наступа 28 позоришних група и осам импровизованих позоришних група са укупно 409 извођача, током четири фестивалска дана.

Фестивал је такмичарског карактера и све представе оцењује стручни жири и дечји жири.

Студио глуме ДКЦБ се на фестивалу представио представом своје најстарије групе “Бунт”, која је настала по идеји и по тексту самих чланова групе, а под менторством Тијане Кесић Стаменковић и Далибора Стојановића.

Студио глуме ће учешће наставити и у петак 12. априла наступом на “Дану позоришне импровизације” у оквиру фестивала, са својом импро тачком “Било ко, било кад, било где”.

Представа “Бунт” је ауторски рад полазника Студија глуме ДКЦБ која кроз кратке минијатуре којима млади желе да покажу незадовољство проблемима данашњице са којима се суочавају.

Представа “Бунт” Студија глуме ДКЦБ је једина страна представа која је ушла у такмичарски програм овогодишњег фестивала.

Сарадња Дечјег културног центра Београд и домаћина Пионирског дома – центра за културу младих Љубљана се наставља посетом Драмском студија Пионирског дома Београду поводом учешћа на Међународном фестивалу Дечје драмске игре “Глумијада”, са представом “BANG, BANG! You are dead!”, аутора Урше Бенчине Стрехар. Представа ће бити изведена у Сали “Донка Шпичек” у суботу 1. јуна 2024. године, након чега је предвиђен разговор са уметницима и психолозима на тему вршњачког насиља.

Фото: Игор Сукур, Пионирски дом – центар за културу младих Љубљана

 

30 item(s) « of 2 »
Posted in Обавештења, Позоришни програм, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *