Најава литерарно-музичког програма “ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ”

 

Саопштење за медије
Радмила Шехић – ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ
Представљање збирке поезије
17.4.2024, 11.00
Мала сала Дечјег културног центра Београд, Таковска 8

 

У Дечјем културном центру Београд, у оквиру програма „Клуб читалаца”, у среду, 17. априла, од 11 часова, биће представљена нова књига „Да травку уз травку врстам” Радмиле Шехић (Издавач: ДКЦБ, 2024; Директор: проф. мр Драган Марић; Уредник издања: Снежана Станковић).

Поред ауторке књиге, учесници програма биће чланови вокалне групе Дечјег културног центра Београд „Нађи своју звезду”, Балетског студија Дечјег културног центра Београд и ученици ОШ „Влада Аксентијевић”, који ће рецитовати песме из нове збирке. Водитељ програма је Ивана Теодоровић Стојановић, а уредник програма Снежана Станковић.

Ново штампано издање Дечјег културног центра Београд краси полице Библиотеке ове угледне градске куће на радост деце али и одраслих који воле искрену и лепу поетску реч.
,,Саткана од осмеха, топлине и срдачности, Радмила Шехић плени својом енергијом и љубављу према свету који је окружује. Та љубав и поетски поглед на природу – на пенаст облак, пчеле које су се наљутиле, звезде у пеленама, загрљај јесени и јавора, на исушени каменчић-груменчић који стоји сам насред пута… приказује се кроз стихове које Радмила тако вешто тка. Ово је још једна у низу сјајних збирки поезије коју ће деца, али и одрасли, њихови родитељи, баке и деке, веома радо читати и рецитовати. Унапред се радујемо тим песничким сусретима у којима се публика, и она млада и она мало старија, дружи са Радмилом Шехић кроз поетску реч – истакла је у поговору др Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма у Дечјем културном центру Београд.

Песме у књизи прате илустрације – цртежи деце из целог света настали поводом 24. Међународног ликовног конкурса „Радост Европе” и фотографије др. Сеада Шехића.

Добро дошли!

Улаз је слободан

 


Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу

 

Posted in Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *