Ф Е Д Е Х О 2022

XI ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

12-14.5.2022.

Велика сцена „Донка Шпичек”

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО одржаће се у четвртак и петак 12. и 13. маја, од 17 до 19 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” у Дечјем културном центру Београд, док ће у суботу, 14. маја од 10 часова, бити изведен ревијални концерт и проглашење победника фестивала у свим жанровима. Улаз на фестивал је слободан.

Овогодишњи ФЕДЕХО окупиће шеснаест хорова из целе Србије – Јагодине, Краљева, Прокупља, Зрењанина, Врања, Параћина, Бечеја, Јајинаца, Панчева, Пожаревца, Обреновца, Сопота, Куле и Београда. Такмичење ће пратити стручни жири – Вера Царина, Кристина Вишић Парезановић и Александар Секулић, који ће у суботу прогласити победника.

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, учествоваће на овогодишњој  Међународној манифестацији деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће додељене и специјалне награде за сценски наступ, најбоље изведену композицију и најбољег диригента. Жири публике, који ће чинити ученици из неколико београдских школа, доделиће Награду публике.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије и региона. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа. Уредница фестивала је мр дириговања Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ.

Posted in Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *