Радионица стрипа и карикатуре

 

Радионица стрипа и карикатурe у Дечјем културном центру Београд настала је 2002. године на иницијативу тадашње директорке Дечјег културног цента Београд, Снежане Анђелковић и Милете Миће Милорадовића нашег познатог карикатуристе. Да је игра најозбиљнија ствар на свету, а смех најбољи лек, доказивао је Мића више од две деценије кроз педагошки рад. Полазници радионице су учили како стрпљиво да посматрају живот око себе, како би овладали витешком вештином – хумором који је био и биће моћно оружје у борби против адолесценских немани. Милета Мића Милорадовић од ове школске године заслужено одлази у “позицију радо виђеног госта”. Педагошку палицу преузимају Урош Максимовић (асистент у Радионици од 2017 године) и Филип Каран, који су одрастали у Радионици, у међувремену завршили уметничке студије и добили многобројна признања за свој рад. Успешно се баве дизајном, стрипом, илустрацијом и карикатуром.

 

Полазници Радионице имају прилику да се упознају са основама цртања стрипова, начинима кадрирања, правилима поступног цртања ликова и објеката, али и да стекну знање о радовима попут илустрације и карикатуре, где се подстиче критичко размишљање и учи о методама комуникације кроз цртеж. Радови настали на радионици се често шаљу на регионалне и међународне конкурсе где је до сад велики број наших полазника освајао награде.

 

6 item(s)

 

Кроз Радионицу је прошло више стотина деце и младих током дводеценијског постојања. Не постоји награда на многобројним међународним и домаћим фестивалима коју за свој узраст нису освојили, почев од крушевачке “Златне кациге”, „Еколошког фестивала” у Соко Бањи, „Малог Пјера“ у организацији Друштва пријатеља деце Београда, „ Yomiuri Shimbun “ фестивала у Токију, фестивала карикатуре у Сеулу, Италији, Белгији, Француској, Турској и Кини.

 

Radionica stripa i karikature Dečjeg kulturnog centra Beograd

 

Радионице су отворене подједнако за децу која су већ показала резултате на часовима Ликовне културе у школама, али и за ону децу која имају интересовања и жељу да разумеју и користе језик визуелне уметности без обзира на претходно искуство. Примају се полазници узраста од 7 до 18 година.

 

Зато, нема бољег места за одрастање од ове својеврсне оазе где се негују квалитетан хумор, визуелно разнолике приче и добра атмосфера!

 

Радионицу воде:
Урош Максимовић, мастер примењени уметник – графички дизајнер (контакт 061 6055005)
Филип Каран, концепт арт уметник и илустратор (контакт 060 5122227)

(групне посете школа и предшколских установа могуће је заказати на lidija.senicar@dkcb.rs )

 

Термини:

Млађи узраст:

субота: од 10.00 до 11.30  (цена 3.000 динара)

Старији узраст:

субота од 11.30 до 13.00  (цена 3.000 динара)

 

 

Изразите интересовање за радионице ДКЦБ | Општи услови пословања

 


 

12 item(s)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *