20. Позоришни фестивал за децу и младе ФЕСТИЋ


20. Позоришни фестивал за децу и младе
ФЕСТИЋ

Петак и субота – 13. и 14. новембар 2020.
Online
На
YouTube каналима Фестић и ДКЦ Београд

 

Позориште за децу у ванредним околностима

 

Двадесети по реду Позоришни фестивал за децу и младе ФЕСТИЋ одржаће се 13. и 14. новембра на YouTube каналима Фестић и ДКЦ Београд. Фестивал се одржава уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, а у организацији Друштва за анимацију и развој дечјег драмског стваралаштва, Digital & entertainment festivals и Дечјег културног центра Београд.

Првог дана фестивала на репертоару су представе ,,Три прасета” Дечијег позоришта Чарапа (за децу узраста од четири године) и ,,Алиса” Првог приградског позоришта – Пулс театар Лазаревац, ЦЗК Ваљево (за младе од 15 година). Наредног дана, у суботу, деца узраста од три године имаће прилику да погледају представу ,,Четири чаробне речи” Позоришта Гуливер, док ће деца узраста од десет година моћи да виде представу ,,Страхиња” Првог приградског позоришта – Пулс театар Лазаревац (Гамба продукција – Београд и Иновадора – Стокхолм).

 

strahinja-predstava

 

Поред представа, у суботу од 16 часова деца узраста од 5 година могу погледати радионицу, односно практични водич под називом ,,Како сами можете направити позоришну представу од сенки?”. Радионицу воде глумице Сања Петровић и Тијана Јанковић.

Као један од ретких и најдуговечнијих фестивала овог типа у Србији, Фестић се од 1995. године до данас позиционирао као најзначајнији позоришни фестивал за децу, веран својој мисији да најмлађе учи правим вредностима и школује будућу публику великих позоришта. Од свог оснивања до 2012. године позоришни ФЕСТИЋ се одржавао у позориштима „Бошко Буха“ и „Душко Радовић“, а од 2017. године наставља са радом у Дечјем културном центру Београд, окупљајући најбоље представе за децу из региона, као и гостујуће представе из Европе, путем сарадње са европским ASSITEJ организацијама.


РЕПЕРТОАР


 

Петак, 13.11.2020.

17:00 Три прасета (4+ година)
Дечије позориште Чарапа, Београд

19:00 Алиса (15+ годинa)
Прво приградско позориште – Пулс театар Лазаревац, ЦЗК Ваљева

 

Субота, 14.11.2020.

12:00 Четири чаробне речи (3+ година)
Позориште Гуливер, Београд

16:00 Како сами можете направити позоришну представу од сенки? (5+ година)
Радионицу воде Сања Петровић и Тијана Јанковић

18:00 Страхиња (10+ година)
Прво приградско позориште – Пулс театар Лазаревац, Гамба продукција – Београд, Иновадора – Стокхолм

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *