ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНОГ АТЕЉЕА И РАДИОНИЦЕ СТРИПА И КАРИКАТУРЕ

 

 

LIKOVNI-atelje-2023-katalog_LAKI-fajl

 


 

 

Радионица стрипа и карикатуре или у жаргону КОД МИЋЕ

 

Да је игра најозбиљнија ствар на свету, а смех најбољи лек, доказивао је више од две деценије кроз педагошки рад Милета Мића Милорадовић у Радионици стрипа и карикатуре. Ту је учио децу да стрпљиво посматрају живот око себе, како би овладали витешком вештином – хумором који је био и биће моћно оружје у борби против адолесценских немани. Мића је учио своје ђаке како настају анегдоте и како се памте, јер без аутентичних анегдота нема добрих карикатура. Поседовао је невероватну моћ да код деце и младих зараженим дигиталном ером отуђености, развија визуелну писменост кроз игру, хумор и увек добру атмосферу. Зато је Радионица карикатуре и стрипа заслужено понела назив свог оснивача „код Миће“.
Кроз Радионицу је прошло више стотина деце и младих. Не постоји награда на многобројним међународним и домаћим фестивалима коју за свој узраст нису освојили, почев од крушевачке “Златне кациге”, „Еколошког фестивала” у Соко Бањи, „Малог Пјера“ у организацији Друштва пријатеља деце Београда, „Yomiuri Shimbun“ фестивала у Токију, фестивала карикатуре у Сеулу, Италији, Белгији, Француској, Турској и Кини.
Милета Мића Милорадовић од нове школске године заслужено одлази у позицју радо виђеног госта. Палицу преузимају Урош Максимовић (асистент у Радионици од 2017 године) и Филип Каран, који су одрастали у Радионици, у међувремену завршили уметничке студије, добили многобројна признања за свој рад. Успешно се баве дизајном, стрипом, илустрацијом и карикатуром.
Зато, нема бољег места за одрастање од ове својеврсне оазе где се негују визуелно разнолике приче и добра атмосфера!
————-
Студио за стрип и карикатуру у Дечјем културном центру Београд настао је 2002. године на иницијативу Милете Миће Милорадовића и тадашње директорке Дечјег културног цента Београд, Снежане Анђелковић.

 

Лидија Сеничар, уредник ликовних програма

 

 


Никола Голубовић 14 година

 

Филип Бабачев 13 година

 

 

Posted in Обавештења, Радионице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *