ПОЧИЊЕ НОВА СЕЗОНА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ПОЧИЊЕ НОВА СЕЗОНА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД, ТАКОВСКА 8

Балет, сликање, графика, вајање, стрип, глума, музика, спортић

 

Психосоцијално саветовалиште

„Повратак у школу – изазови и дилеме” – трибина за родитеље

Са новом сезоном у Дечјем културном центру Београд почиње и упис деце и младих у уметничке студије и атељее Дечјег културног центра Београд (Таковска 8), у којима се већ више од седам деценија развија креативност и негују културне навике. Деца и млади, узраста од 3 до 18 година, могу да завире у свет културе, кроз Музичку играоницу, Хор, Школу певања дечје и популарне музике „Нађи своју звезду”, Студио глуме, Позоришне радионице на енглеском језику – Belgrade English Language Theatre, Балетски студио, Балетску играоницу, Плесаоницу, Ликовни атеље, Атеље за примењену уметност, Студио за стрип и карикатуру, Радионицу графике, Спортић и Креативно забавиште.

 

,,Поред креативних радионица, културно-образовних програма, фестивала и манифестација са којима увек почиње сезона у нашој градској институцији културе за децу, од 1. септембра почиње са радом и Психосоцијално саветовалиште које спроводи и координише Институт за ментално здравље (пројекат Кризна психосоцијална подршка заједници, Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије)” – истиче Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд.

 

Саветовалиште је намењено деци, младима, родитељима и наставницима, а услуге ће пружати група одабраних стручњака за ментално здравље, клиничких психолога и психијатара Института за ментално здравље, Дечје клинике у Тиршовој, Завода за психофизиолошке поремећаје и патологију говора, Дечјег одељења клинике за онкологију и радиологију, као и искусних школских психолога, сваким радним даном од 10 до 18 часова.
,,Саветовалиште је бесплатно, није потребан упут, а за сада ни заказивање термина. Жеља нам је да у простору Дечјег културног центра Београд, који је у сваком смислу место по мери детета, пружимо могућност да деца, родитељи и наставници добију корисне савете и адекватну психолошку подршку кроз разговор са компетентним и стручним лицима. Идеја пројекта коју је Дечји културни центар Београд подржао и препознао као изузетно значајну јесте да се превентивно делује када су у питању одређени развојни изазови, менталне тешкоће, сметње или промене у понашању, превазилажење стресних ситуација, а да ова помоћ буде лако доступна и стручна” – наглашава Марић.
У оквиру Саветовалишта биће одржана бесплатна Трибина за родитеље ,,Повратак у школу – изазови и дилеме” у понедељак, 4. септембра, од 18.30 до 20 часова. Водитељи трибине су психолози проф. Јелена Радосављев Кирћански и Олга Боровница, специјалиста медицинске психологије.
,,Полазак у школу буди бројна питања, дилеме, бриге и страхове зато ћемо у Дечјем културном центру причати са психолозима и родитељима о томе и начинима како те страхове превазићи – најављује Марић и позива родитеље на бесплатну трибину која би требало да оснажи родитеље и децу у превазилажењу изазова који нас окружују.

Добро дошли!

 


Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

 

 

Posted in Обавештења, Радионице, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *