ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСТАВЕ „НАСМЕШИТЕ СЕ, ПТИЧИЦА!“ НА ЛАГУНИНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДЕЧЈИ ДАНИ КУЛТУРЕ“

 

Дечји дани културе 2024. одржаће се од 5. до 7. априла у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца у Србији и региону, као и на сајтовима laguna.rs и delfi.rs.

 

У суботу 6. априла од 16 сати дружимо се са Љубивојем Ршумовићем, једним од највољенијих писаца за децу, који ће представити своју нову књигу „Три ЈаЈаЈа на око“.

 

Истог дана од 17 сати очекује нас представа Дечјег културног центра Београд „НАСМЕШИТЕ СЕ, ПТИЧИЦА!“.

Јунаци ове приче су Анастас Јовановић и Милица Стојадиновић Српкиња, две јаке личности, са различитим погледом на свет! Фотографије Анастаса Јовановића и дневници Милице Стојадиновић Српкиње, учиниће да овај мали времеплов дочара деци живот Београда крајем 19. века. А онда, када слике старог Београда замене слике Београда данас, моћи ће да размишљају какав ће град бити сутра, како је њихова улица изгледала некада, како изгледа сада, а каква ће бити за педесет или сто година

 

У 18 сати нас чека писац Растислав Дурман и забавна радионица „Скоцкај своју бајку“. Уз помоћ картица и различитих мотива, деца ће моћи сама да праве своју бајку. Наш писац ће представити и своје књиге за децу које малишани много воле, из едиције „Више од бајке“: „Змајеви, змајке и змајчад“, „Оне тете што на метли лете“, „Који је ђаволу враг?“ и „Она бића која нису сића“.

 

У недељу 7. априла од 16 сати гледаћемо представу по мотивима књига „20 изузетних девојчица које су промениле свет“ и „20 изузетних дечака који су променили свет“. Представа носи назив „Изузетно ИИИ/3“.

Дечје дане културе завршавамо у недељу дружењем са писцима Лагуне. Од 17 сати своје књиге представиће – Александра Филиповић, Александар Обрадовић и Жељко Обреновић.

 

Поред занимљивих програма који ће се одвијати у књижари Делфи СКЦ, очекују вас и сјајни попусти на књиге за најмлађе.

Попуст на једну Лагунину књигу за децу и тинејџере износиће 25%, на две 30%, на три 35%, а на четири или више књига 40%. Наслови одабраних издавача биће на попусту од 20%, док ће одабрани гифт програм бити снижен 20%. Наведени попусти се не могу комбиновати са другим попустима и акцијама.

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *