Хор ДКЦБ на Фестивалу „International festivals of dance and songs Prague“

 

Хор Дечјег културног центра Београд на Фестивалу International festivals of dance and songs Prague

На позив Међународне фолклорне асоцијације (Folklore Festival Association) Хор Дечјег културног центра Београд боравио је у Прагу од 10. до 13. новембра наступајући на Међународном фестивалу ,,Јесења бајка”, у Удружењу Ластавица, Храму Успења пресвете Богородице и Амбасади Републике Србије у Прагу.

Међународни фестивал окупио је тридесет и четири уметничке групе са око хиљаду учесника из Словачке, Естоније, Украјине, Норвешке, Мексика и Србије. Нашу институцију представио је дечији хор који је на фестивалском концерту у Дому културе Ládví извео сплет песама на ромском језику из мјузикла ,,Цигани лете у небо”, под диригентском палицом мр Невене Ивановић и уз гитарску пратњу Далибора Стојановића.

Током боравка у Прагу, Хор ДКЦБ одржао је концерт у ,,Ластавици”, удружењу које окупља људе са наших простора. Публика је великим аплаузом поздравила сјајно извођење духовних, етно и забавних песама. Концерту су присуствовали Његова екселенција амбасадор Србије у Прагу, Берислав Векић и отац Срђан Јаблановић, старешина Православне црквене општине ,,Свети Кнез Лазар” у Прагу.

Дечји хор и делегација ДКЦБ имала је част да буде на пријему у Амбасади Републике Србије у Прагу, који је организовао амбасадор Берислав Векић и да у непосредном разговору са Његовом екселенцијом представи рад референтне институције културе за децу и успехе на домаћим и међународним такмичењима. Песмом ,,Ово је Србија” завршено је пријатно дружење у нашој амбасади.

 

 

(ФОТО: Ивана Теодоровић Стојановић, Јован Алимпић, Драган Пантелић)

 

Фестивалски наступ у Прагу

19 item(s)

 

Пријем у Амбасади Србије

12 item(s)

 

Концерт у УГ Ластавица

15 item(s)

 

 

Posted in Концертни програм, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *