ПРОМОЦИЈА СЛИКОВНИЦЕ „ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА“ У ДКЦБ

 

Љубав према кућним љубимцима је посебна врста љубави. Они нас безусловно воле, следе, зависе од нас, улепшавају тренутке. Куце, маце, зеке, папагаји – без њих је тешко замислити детињство и често су главни јунаци дечјих машти.

У Библиотеци ДКЦБ 10. новембра је одржана промоција сликовнице „Побуна“ Зорана Милошевића. Гости промоције су били ученици првог разреда ОШ „Свети Сава“ из Београда који су врло радо дискутовали о својим кућним љубимцима, обавезама, али и огромној љубави према њима.

Осим аутора Зорана Милошевића, на промоцији су говорили: проф. биостатике и јавног здравља Татјана Иле, ветеринарка Јасмина Ранђеловић, док је на тамбури изводио народне песме посвећене младима уметник Драган Млађеновић, познат под надимком Шекспир. Са занимљивом причом о кућним љубимцима деци се обратила и библиотекарка Татјана Вучинић-Маљевић.

Прича је била прилагођена деци, а од докторки су добили и савете како да брину о љубимцима и учине им живот здравијим и бољим.

Сликовница (са предивним илустрацијама уметнице Татјане Карабашић) је заинтересовала децу, а како су примерци књиге поклоњени школској библиотеци, очекујемо да ће имати пуно читалаца.

У Библиотеци ДКЦБ се такође може наћи сликовница „Побуна“ чији су главни јунаци бели самоједи Меда и Јуца. Они су меки, нежни, препуни љубави и помало љубоморни. Свог власника никоме не дају и жељко очекују чешкање, мажење, чешљање длаке, али и шетњу и пуну пажњу.

 

Организаторка програма: Снежана Станковић

Водитељка програма: Дајана Лазаревић

Говорници на промоцији: Зоран Милошевић, Јасмина Ранђеловић, Татјана Иле, Татјана Вучинић-Маљевић

Музички део: Драган Млађеновић „Шекспир“

 

(ФОТО: Стеван Нешковић)

18 item(s)

 

Posted in Библиотека ДКЦБ, Културно-образовни програм, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *