Interaktivna tribina “MILUTIN MILANKOVIĆ – PUTNIK KROZ VASIONU I VEKOVE”

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se u sredu, 11. marta 2015. godine, u 17 časova, u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8,

održati  Interaktivna tribina za srednjoškolce pod imenom “MILUTIN MILANKOVIĆ – PUTNIK KROZ VASIONU I VEKOVE”.

 

U okviru tribine planirana je  projekcija dokumentarnog filma “PUTNIK KROZ VASIONU I VEKOVE” Dušana Vulekovića, a nakon projekcije i razgovor sa gostima-govornicima.

 

Gosti-govornici  tribine biće: mr Slavko Maksimović, predsednik Udruženja “Milutin Milanković” i profesor Dragan Elčić, reditelj dokumentarnih filmova i profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu. Tribinu uređuje i vodi: Dalibor Stojanović, menadžer u oblastima kulture i umetnosti.

 

Tematski okvir razgovora biće stav mladih prema velikanima naše nauke i umentosti. Razgovaraćemo o tome zašto je Milutin Milanković veliki naučnik i koliki je njegov značaj za nauku. Takođe, razgovaraćemo zašto je kod nas život i delo ovog velikog naučnika zanemareno. Probaćemo da sa mladima zaključimo ko je za njih heroj i koga smatraju za uzore, kome se dive i koja je razlika u vrednosnim sistemima između generacija.

 

Ulaz na projekciju filma je slobodan, ali je dolazak grupe iz Vaše škole neophodno načelno najaviti zbog rezervacije mesta.

 

Najaktivniji učesnici u razgovoru i oni koji budu pokazali najveće interesovanje za temu, na poklon će dobiti originalni DVD sa filmom i knjige o Milutinu Milankoviću!

 

Za sve bliže informacije možete se obratiti Daliboru Stojanoviću, broj telefona: 060 167 33 24, mejl: dacha@dkcb.rs

6 item(s)
Posted in Интерактивне трибине and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *