PEVAJMO SVI DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI

PEVAJMO SVI DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI

U Dečjem kulturnom centru Beograd od 20. februara do 3. marta 2015. održan je jedinstven muzički program, pod nazivom „Pevajmo svi do, re, mi, fa, sol, la, si” autora, dr Gordane Ilić.

Program je obuhvatio obuku šesnaest učitelja osnovnih škola: „Vlada Aksentijević“, „Sveti Sava“, „Skadarlija“, „Braća Baruh“ i „Vladislav Ribnikar“.

20150305 Muzicka radionica pevajmo svi do, re, mi (1) 20150305 Muzicka radionica pevajmo svi do, re, mi (2) 20150305 Muzicka radionica pevajmo svi do, re, mi (3)

U četvorodnevnoj obuci  motivisani i zainteresovani učitelji aktivno su učestvovali vidno napredujući iz časa u čas. Na inicijativu učitelja program će se nastaviti sa učenicima prvog i drugog razreda OŠ „Braća Baruh“ i OŠ „Vladislav Ribnikar“ u ponedeljak, 9. marta i u četvrtak, 12. marta u vidu muzičke radionice.

Gost, David Kuveljić, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u klasi prof. Danice Urošević izveo je na klaviru džez kompozicije

Oskar Piterson; Džez etida C-dur i Džerald Martin: Bugi

Utisci nastavnika-polaznika sa seminara


 

Korisno i primenljivo u praksi, odlicna strucna podrska uciteljima. Udzbenici profesorke G. Ilic su neopterecujuci a samim tim i dovoljno motivisuci za decu ali i ucitelje jer je skoro nemoguce sve pojmove, kompozicije obraditi, navezbati i nauciti predvidjenim fondom (1 cas nedeljno) tako da njeni udzbenici ulivaju nadu ucitelju da je moguce dobro obaviti svoj posao i sa ovako malim fondom.
Prijatan ambijent, dobra organizacija, uvazavajuci odnos predavaca i ucesnika, domacinska atmosfera.

Ukratko, rastereceno i rado sam dolazila iako je termin seminara bio neposredno posle posla.

S postovanjem

Ana Stojanovic, uciteljica

OS ” Skadarlija”, Beograd


 

Poštovana,

Seminar PEVAJMO SVI , DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI je koristan za sve nastavnike-predavače  koji se bave obrazovanjem dece iz oblasti muzičke kulture.

Predavač, Gordana Ilic je i odlican pedagog, koji na konkretan način ukazuje na propuste do kojih može doći u procesu edukacije dece, ali i na prednosti rada sa decom kroz muziku.

Odličnim primerima ritmičkih vežbi, pesmicama, uz muzičku pratnju, podsetila je nas predavače, da je muzička kultura jedan od predmeta gde deca uče kroz igru i pesmu otkrivajući, ali i razvijajući svoje sposobnosti.

Iako neobavezan, seminar je doprineo da se mi, nastavnici, podsetimo koliko je muzička kultura neopravdano zanemaren predmet u razrednoj nastavi, a pruža nam široke mogucnosti rada sa decom.

I ovim putem se zahvaljujemo Vama, organizatoru seminara, kao i predavaču, Gordani Ilić!

S poštovanjem!

 

Natalija Z. Trajkovic i Davorin Ivkovic

 


 

 

Program je realizovala dr Gordana Ilić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram