Клуб читалаца – Представљање књига ИК Пчелица

„КАД СИ МЕТА ПУБЕРТЕТА – Само за девојчице“

и „КАД СИ МЕТА ПУБЕРТЕТА – Само за дечаке“

Данас је у Клубу читалаца Библиотеке ДКЦБ гостовала Николета Новак, ауторка  књига Издавачке куће „Пчелица“:  „Кад си мета пубертета“ (Само за девојчице и Само за дечаке), романа за децу „Тако ми је причао Будимир“, „Теса, мала балерина“ и романа за младе „Позив“.

Разговор с књижевницом, Николетом Новак водила је Јасмина Атанацковић Гајић, проф.књижевности.

Од Николете смо сазнали како је своју љубав према животињама претворила у позив ветеринара. Открила нам  је када је и зашто написала илустровани приручник „Упознајмо кућне љубимце“  и како су настале популарне едиције сликовница „Један дан са животињама“, „Приче из шуме“, „Пријатељи из саване“ и „Кад су мали велики“.

Разговор о књизи „Кад си мета пубертета“ подстакао је ученике петог разрда ОШ „Старина Новак“ на живу дискусију. Износили су запажања о томе шта им смета у породичним односима, а  шта замерају вршњацима.

Сазнавши од ауторке које су још теме обрађене у књизи, петаци су пожелели да је прочитају и с главним јунацима Машом и Матијом лакше савладају остале пубертетске стреле и стрелице које погађају у лице, тело и главу.

12 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram