MUZEJSKA DIDAKTIKA – „Beograd kroz vekove“

MUZEJSKA DIDAKTIKA – „Beograd kroz vekove“


 

„Ovo je nešto najlepše što smo doživeli od vanškolskih aktivnosti“  – utisak je velikog broja učenika četvrtog razreda osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Vladislav Ribnikar“ koji su 20. aprila 2015. učestvovali u interaktivnom edukativnom programu „Beograd kroz vekove“.

U ambijentu parka „Veliki Kalemegdan“, podeljena u  grupe od desetak članova, deca su uz pomoć mape Kalemegdana i logičkih zadataka – putokaza pronalazila zadate spomenike, kapije i zagonetne ličnosti.

Vekovnu prošlost svog grada ekipe su otkrivale u susretu sa  animatorima i glumcima koji su u liku kneginje Milice Hrebeljanović, Uzun Mirka Apostolovića – učesnika Prvog srpskog ustanka, kneza Mihaila Obrenovića, Anastasa Jovanovića – fotografa i dvoroupavitelja, Nadežde Petrović – slikarke i Miladina Zarića – učitelja, govorili o istaknutim događajima epohe u kojima su živeli.

Osim znanja, svaka od istorijskih ličnosti je svedočeći svojim životom i delima pružila deci uzor jedne ljudske vrline što je bila krajnja poruka i cilj programa.

 

Realizacija: Bojan Ivković, Snežana Bećarević Popović, Srđan Došen, Radica Marinković, Goran Joksić, Marko Aleksić, Snežana Stanković i Stevan Nešković.

Autor i koordinator programa: Snežana Stanković, urednica kulturno -obrazovnog programa

14 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *