Radionica i tribina „UMETNOST ZA RAVNOPRAVNOST“

UPOZNAJ SEBE – POKRENI DRUGE

Radionica i tribina

„UMETNOST ZA RAVNOPRAVNOST“

 

 

U okviru psiholoških radionica i tribina „Upoznaj sebe – pokreni druge”, u Dečjem kulturnom centaru Beograd, u sredu 22. aprila, sa početkom u 13 časova, održaće se radionica i tribina za srednjoškolce pod nazivom „Umetnost za ravnopravnost“.

 

Marko Pejović, dipl. psiholog i Jelena Stojiljković, dipl. Glumica, ispred organizacija „Hajde da..“ i „Erg statusa“ preneće svoja iskustva u radu sa slepim, slabovidim i gluvonemim osobama, kao i korisnicima kolica u plesnim predstavama. Društveno angažovani teatar „Erg status“ i grupa „Hajde da…“ primeniće neke od radioničarskih tehnika, koje podrazumevaju direktno učešće publike i stavljanje u ulogu osobe sa invaliditetom. Cilj radionice je da se kod učenika razvija empatija, solidarnost i tolerancija, kao i da se podstakne diskusija o odnosu našeg društva ili nas kao pojedinaca prema drugom ili drugačijem.

 

Nakon toga biće prikazan deo iz omnibus filma „Jednaki“ (10 min.) koji nosi naziv „Katarina“, a koji se bavi pravima dece i ljudskim pravima. U ovom projektu učestvovalo je šest afirmisanih reditelja, a deo filma koji će biti predstavljen režirao je Dejan Karaklajić. U filmu „Katarina“ igraju Mirjana Karanović, Srđan Miletić, Nenad Okanović, Lana Karaklajić, Lana Vetić i Una Živković. Nakon projekcije učenici će biti u prilici da učestvuju u razgovoru sa rediteljem filma Dejanom Karaklajićem i scenaristom Milicom Piletić.

 

Moderatori tribine su Ivana Tabori Obradović, urednica scenskih programa i Vesna Krnjaić Mitrović, psiholog Dečjeg kulturnog centra Beograd.

 

Ulaz je slobodan.

Posted in Интерактивне трибине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *