novogodisnja-prica-thumbanil

Наградни конкурс ,,Новогодишња прича”


Дечји културни центар Београд награђује децу и младе

 

УПИС У ФИЛМСКУ РАДИОНИЦУ ,,НАПРАВИ СВОЈ ФИЛМ”

,,НОВОГОДИШЊА ПРИЧА”

 

Конкурс је отворен од 1. до 31. децембра 2020.

Дечји културни центар Београд расписује конкурс за упис у Филмску радионицу „Направи свој филм”. Аутори најлепших прича добиће бесплатно похађање часова филмске школе. На конкурс се могу пријавити деца и млади, узраста од 12 до 19 година, који би желели да науче како да приче и теме које их окупирају напишу као сценарио, затим забележе камером и испричају их филмским језиком, односно сниме свој филм.

Уз „Новогодишњу причу“ учесници конкурса треба да пошаљу своје основне податке (име, презиме, датум рођења, место становања, број телефона и мејл) на мејл filmska.skola@dkcb.rs . Конкурс ће бити отворен од 1. до 31. децембра.

Стручни жири ће изабрати петнаест најинтересантнијих прича, а ауторе тих прича наградиће учешћем у online Филмској радионици, која ће се одвијати од 1. фебруара до 31. маја 2021. године.

У филмској радионици деца и млади имаће прилику да науче фазе у стварању филма. ,,Полазници ове радионице проћи ће кроз цео процес стварања једног филма и видеће како могу од својих прича да сниме кратке игране филмове или како догађаје из свог окружења могу да претворе у кратке документарне филмове. Жеља нам је да младе обучимо и охрабримо да своја запажања искажу кроз овај уметнички медиј – истакао је редитељ Бранко Вучић, аутор програма. Кроз снимање свог пројекта, учесници ће се упознати са писањем сценарија, режијом, организацијом, кастингом, снимањем, глумом, монтажом и промоцијом филма. Сваки полазник радионице научиће да планира, организује и спроведе до краја свој пројекат, учећи се систематичности и радним навикама.

Дечји културни центар Београд позива децу и младе од 12 до 19 година да покажу своју креативност и упливају у свет уметности!

Posted in Саопштење за медије and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *