НАЈЛЕПШИ ДЕЧЈИ ГЛАСОВИ НА II ФЕСТИВАЛУ „МИЊА СУБОТА”

 

На великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд вечерас је одржан други Фестивал „Миња Субота“, организованим у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота” и Удружењем наставника музичке културе Србије.

 

Намењен деци – вокалним солистима, фестивал је осмишљен са идејом да се сачува драгоцено музичко наслеђе које је Миња Субота оставио деци. На конкурс за учешће на фестивалу пријавило се преко 400 деце из Србије и дијаспоре, узраста од пет до четрнаест година, од којих је 31 освојило сто поена приликом жирирања стручне комисије. Ове године селекцију такмичара са територије Србије вршили су уживо наставници музичке културе из 25 српских округа. За децу из дијаспоре, региона и Косова и Метохије задржан је ,,онлајн” начин пријављивања и селекције као претходне године.

 

Победници из Врања, Јагодине, Ниша, Прокупља, Пирота, Лесковца, Крагујевца, Ужица, Сомбора, Београда, Кикинде, Шабца, Сремске Митровице, Новог Сада, Скобаља, Косовске Митровице, Косовске Каменице, Бања Луке, Никшића и Херцег Новог приказали су своје умеће на великој сцени Дечјег културног центра Београд, коју су овога пута имали прилику да деле са Леонтином Вукомановић, Предрагом Вуковићем Пеђолином и певачицом Зое Кида, који су лауреатима уручиле награде. У програму је учествовао и Хор Дечјег културног центра Београд под диригентском палицом мр Невене Ивановић који је за завршницу фестивала отпевао песму Миње Суботе ,,Поздрав из Србије”.

 

 

Видео: Предраг Недељковић

 

 

Фото: Стеван Нешковић

43 item(s) « of 3 »
39 item(s) « of 3 »

 

 

Posted in Концертни програм, Обавештења, Фестивал Миња Субота, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *