Categories: Press Clipping

Roditelji često imaju “glavobolju” zbog ekskurzija, udžbenika, garderobe i sadržaja koje moraju da plaćaju za decu. Ipak, postoji niz besplatnih sadržaja pomoću kojih deca mogu da razvijaju svoje talente ali i da se zabave. Besplatni sadržaji postoje za uzrast od predškolskog do mature. Npr. treneri sinhronog plivanja nude i besplatne časove. 

“Možda je i taj komercijalni momenat važan za roditelje, koji to ne mogu da priušte svojoj deci, a onda se nekom detetu možda i dopadne pa ostane da se bavi sportom”, kaže Ivana Zlatanović, trener i sudija sinhronog plivanja. 

Ne nude se besplatno samo časovi plivanja, već i mačevanja, fudbala. Odziv je različit. Oni koji ne bi samo da gledaju decu na terenu, već bi sa njima na film ili predstavu znaju koliko moraju da izdvoje iz novčanika. Ipak, ima i besplatnih kulturnih sadržaja. DKC nudi izložbe, predstave, radionice koje se bave ekološkim temama, psihološko savetovalište, školu roditeljstva.

“U predškolskom i školskom uzrastu deca se najviše razvijaju i najviše kreativnih tema treba popuniti. U tom smislu roditelji treba da se potrude da im pokažu što više novih tema, i sadržaja”, kaže Dalibor Stojanović, rukovodilac produkcije DKCB-a.

Za one čija su deca mlađa ima jedna igraonica u gradu gde je igra potpuno besplatna.

“Neki osnovni cilj nam je bio da privučemo ljude na taj način, naročito porodice koje imaju dvoje, troje dece. Gde god da odu u bilo koju igraonicu, to predstavlja za njih jedan ozbiljan trošak”, kaže menadžer igraonice “Šir Kan” Dejan Karović.

Najviše besplatnih radionica je tokom raspusta. Najčešće se bave umetnošću, najmanje je onih posvećenih nauci.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top