“OД МАШТЕ ДО ИГРАЧКЕ 2” у Скупштини Србије

 

У Малој сали Скупштине Републике Србије у уторак 16. априла одржана је промоција збирке награђених радова на Конкурсу за најбоље дидактичко средство 2013 – 2023. године “ОД МАШТЕ ДО ИГРАЧКЕ 2”.

Збрика је настала као продукт рада манифестације “Васпитачи Београду”, којом се обележавају Дани васпитача Београда.У оквиру манифестације Удружење расписује Конкурс за најбоље дидактичко средство, а сви награђени радови Конкурса су сабрани и објављени у овој једниственој збирци.

Конкурс за најбоље дидактичко средство се традиционално бира у оквиру истоимене изложбе коју у протеклих 20 година заједно организују Удружење васпитача Београда и Дечји културни центар Београд. Током 2023. и 2024. године Дечји културни центар Београд, као институција за децу од посебног значаја за Град Београд, делегира члана жирија за избор најбољег дидактичког средства, а обе године част је припала др Ивани Теодоровић Стојановић, уредници програма у ДКЦБ.

Данашња промоција, поред разговора о збирци, била је прилика за осврт на досадашњи рад Удружења васпитача Београда, као и важност делања Удружења и његових чланова на васпитању и одгоју генерација најмађих Београђана. Скупу се у име Града Београда обратила секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић, у име Удружења васпитача Београда председница Далиборка Месар и у име Дечјег културног центра Београд др Ивана Теодоровић Стојановић, која се присутнима – члановима Удружења, али и представницима републичких и градских институција, као и сродних струковних удружења – обратила у двострукој улози, у име ДКЦБ као домаћина и партнера дела манифестације , али и као представник стручног жирија.

Дани васпитачи Београда се обележавају сваке године у току месеца априла, са циљем промовисања значаја професије “васпитач”. Расписује се конкурс за дидактичко средство у три категорије (игра, играч,а и збирка), а приспели радови се презентују на изложби. Најбоље бира жири који ради у саставу чланова различитог професионалног опредељења, представља различите институције и удружења важне за одгој деце.

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *