Otvaranje izložbe “Priroda Srbije”

Zavod za zaštitu prirode Srbije, Foto savez Srbije i Dečji kulturni centar Beograd

Vas pozivaju  na otvaranje izložbe

“Priroda Srbije”

ponedeljak 6. april u 12.30 časova

Galerija Dečjeg kulturnog centra Beograd

 

 

Poznato je da su Ujedinjene nacije (Generalna skupština) na 68. sednici proglasile 2015. godinu međunarodnom godinom svetla i na svetlu baziranih tehnologija. Svetlost je uzrok vizuelnog opažanja, jer bez svetlosti oči ne mogu da posmatraju ni oblik, ni boju, ni prostor ni kretanje. Svetlost je najsnažiji ljudski doživljaj (fizički i psihološki). Ona je vizuelni dvojnik toplote, a očima tumači životni kružni tok časova i godišnjih doba. Umetnici su se mnogo više bavili tvorevinama svetlosti, nego samom svetlošću. Na izložbi “Priroda Srbije” deca i mladi će se upoznati sa fotografijom, sa umetnošću kao svetlozapisom.

 

Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Foto savezom promoviše svoj jedinstveni foto konkurs na temu prirode Srbije. Učesnicima je ostavljena sloboda da u skladu sa zadatom temom izraze svoje ideje i ispolje kreativnost. Fotografije prikazuju PRIRODU SRBIJE, biljni i životinjski svet, kao i ljudsku aktivnost u prirodi. Na konkursu su učestvovali amateri i profesionalci sa prebivalištem u Srbiji. Fotografije su bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela, koje menjaju kompoziciju i elemente. Nije dozvoljena obrada fotografija,osim osnovne digitalne obrade, poput uobičajene korekcije boje / kontrasta.

 20150403 Foto izlozba Priroda Srbije

Nagrađene fotografije koje će biti predstavljene na izložbi u Dečjem kulturnom centru Beograd, su povod za razgovore i radionice sa decom i mladima:

 

Prateći program u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Foto savezom Srbije za decu i mlade od 10 do 14 godina (ulaz slobodan)

 

 14. april  FOTO EKSKURZIJA  

Mala sala DKCB od 11 do 11.30 časova

Terenski rad od 11.30 do 13.30 časova

(obavezno poneti svoj fotoaparat ili mobilni telefon kao i kablove za prenos fotografija)

  15. april  PREZENTACIJA FOTOGRAFIJA SA RADIONICE I DISKUSIJA od 11 do 12 časova

15. april EKO KVIZ od 12 do 13 časova

 

 

Izložba je otovrena do 23. aprila

20150407 Izlozba Priroda Srbije (2) 20150407 Izlozba Priroda Srbije (3) 20150407 Izlozba Priroda Srbije (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *