Otvaranje izložbe “SVETOVI I JUNACI – SRPSKO POZORIŠNO STVARALAŠTVO ZA DECU”

U četvrtak 30. januara u 11 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, otvorena je izložba iz oblasti pozorišne umetnosti, pod nazivom “SVETOVI I JUNACI – SRPSKO POZORIŠNO STVARALAŠTVO ZA DECU”.

Posetioce su na otvaranju pozdravili direktor Pozorišnog muzeja Vojvodine, Zoran Maksimović i Donka Špiček, predsednik UO Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Učenici petog razreda osnovne škole “Ćirilo i Metodije” iz Beograda su nakon vođenja kroz izložbu sa urednikom Galerije DKCB, Lidijom Seničar, učestvovali u kreativnoj radionici pravljenja lutaka, koju su vodile glumica, lutkar i teatrolog Marijana Petrović i Biljana Stamenković, stručni saradnik za primenjenu umetnost DKCB.

Tokom trajanja izložbe biće organizovana stručna vođenja i kreativne radionice izrade i animacije pozorišnih lutaka.

Svi zainteresovani vaspitači, učitelji i nastavnici mogu da zakažu svoj termin na broj 060/167-33-45 ili 060/137-33-28 ili na lsenicar@gmail.com

  • Radionice za decu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole ( prvi, drugi i treći razredi) biće organizovane u trajanju od dva sata.
  • Radionice za decu viših razreda ( četvrti, peti i šesti razred) osnovne škole biće organizovane u trajanju od dva i po sata sa stručnim vođenjem kroz izložbu.

Zbog troškova realizacije ovog projekta, cena po učesniku je 400 RSD.

Izložba je otvorena do kraja februara!

[hr2]

Posted in Галеријски програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *