„Petit monde“ – Мали свет у Дечјем културном центру Београд

Из галерије Дечјег културног центра Београд, тачно у подне,  на пут око света пошла је изложба настала на радионицама за српски језик и културу  у Паризу.

Креативна радионица „Мали свет” из Париза сваке суботе пружа деци и младима могућност да побољшају своје знање српског језика, а некима од њих и да усвоје српски језик. „Све то успевамо да преточимо и у уметност. Специфични смо по начину рада, избору активности и примера о српској култури и традицији”, истакла је Маја Петровић Николић, креативни творац радионице за децу „Мали свет”.

Дугогодишња учитељица, професорка разредне наставе, која је скоро деценију радила као педагошки саветник Маја Петровић Николић је основала и Друштво учитеља Ковина (2006. године), које је окупило 200 просветних радника с територије општине (Ковин). Била је члан скупштине Савеза учитеља Републике Србије, учествовала је и координисала многобројне пројекте. Доласком у Париз наставила је да ради са децом и за децу.

Њена идеја је да изложба повеже све дечје културне центре у дијаспори и да пут крену управо из Дечјег културног центра Београд, јер „Мали свет“ подстиче интересовање за српски језик и културу управо кроз дечје стваралаштво.

Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *