ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА ЈУЛ

ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА ТИНЕЈЏЕРЕ


 

Сви умиру у овој књизи, Бека Адамашвили, Издавач: ПроПолис БООКС
Једног дана господин Мементо Мори схвата да је лик из књиге и да има супермоћ да путује у књиге и зато одлучује да удари против злих писаца који своје ликове осуђују на смрт. Господин Мори убеђује Ромеа и Јулију да самоубиство није решење и да ће у одраслом добу сећати се ових дана са смехом. Он одлази на Магичну планину са огромним залихама пеницилина. Обрнуто, господин Мори гура професора Моријартија на водопаду Рајхенбах и убија га да би спасао многе друге ликове.
А Смрт је подесила будилник на четири сата и тридесет три минута. Пребројала је све што је могла против несанице. Па помислила да не жели да размишља и забрујало јој је у лобањи. Узела је Прустов роман, не би ли бар од досаде заспала, па замишљала да чита токијски телефонски именик. Најзад је одмахнула руком и покушала да се умири мишљу како је ђаво који никад не спава у много горој ситуацији од ње и загледала се у супротни зид чекујући сан.
Хипотеза каже: „Човечанство је осуђено на пропаст и без обзира на то како ће се развијати историја, на крају ће ионако завршити потпуним колапсом.” А шта ако је ова катастрофа чиста случајност? Да ли би у случају алтернативног развоја историје све испало потпуно другачије?

Издања ПроПолис Боокс у продаји су у свим Делфи књижарама, онлајн на сајту прополисбоокс.цом и
на адреси Булевар Михајла Пупина 10 З, ЈУБЦ, вп, лок. 75 Пхоне: 011 214-15-88 Фаx: 011 311-2072


ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА СВЕ УЗРАСТЕ


   

Комшија под плафоном,Петер Светина, Издавач: ПроПолис БООКС
Комшија под плафоном понекад, изненада, полети кад помисли на комшиницу Јоланду која полети кад помисли на њега. И схватили су да ће, држећи се за руке, једно друго заувек задржати на сигурном.
Господин Антонело живео је у улици која није била ни најмања ни најкраћа, већ, просто, најужа на свету. Једног дана, господин са шљивом у руци заглавио се скидајући шешир, поздрављајући госпођицу у мимоходу, која му је помогла. Али, шљива је испала. И израсло је уско дрво с широком крошњом и давало шљиве од којих су правили колач.
Сликар жели да ослика свет и зато пуно путује. Пекарка воли џем од кајсије у крофнама. Једном су разговарали, не зна се шта, пролазио је воз, па се није чуло. Али су, након тог разговора, слике постале најслађе на свету.
Топла и нежна књига кратких прича за све узрасте.

Издања ПроПолис Боокс у продаји су у свим Делфи књижарама, онлајн на сајту прополисбоокс.цом и
на адреси Булевар Михајла Пупина 10 З, ЈУБЦ, вп, лок. 75 Пхоне: 011 214-15-88 Фаx: 011 311-2072


ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА ОСНОВЦЕ


Последњи клинци на свету, Макс Бралије, Издавач: ПроПолис БООКС
Зомби-апокалипса је почела. Досад виђена на Нетфликсу, сада и у роману.
Четрдесет два дана од како се апокалипса чудовишта десила граду и готово сви су побегли или постали зомбији. Обични тринаестогодишњак Џек Саливан крије се у кућици на дрвету и наоружан је до зуба, има катапулт и ров око куће, видео-игрице и бесконачну залиху чоколадица и сокова довучених из напуштених радњи.
Само четрдесет два дана раније био је обичан Џек Саливан: стар тринаест година, живео је једноличан живот у незанимљивом градићу Вејкфилду. Тотално није био херој, тотално не чврст тип, тотално не за борбу с џиновским чудовиштима. Увек је био другачији. Џек је сироче, потуцао се свуда по земљи, у различитим кућама, којекаквим породицама, пре него што се сместио у градић Вејкфилд. Од толиког сељења и промена очврснеш, постанеш кул, самоуверен, вешт са девојкама, постанеш ЏЕК САЛИВАН.
Али Џек сâм није довољан да заустави хорде Дозера, Крилатих Паћеника и зомбија, а посебно не да спречи језиво интелигентну оријашку напаст познату само као Бљарг. Џек мора да окупи тим од свих клинаца које може да нађе и од било ког чудовишта које му покаже оданост. Да ли уз њихову помоћ може да порази Бљарга, докаже се као врхунски постапокалиптични акциони херој и да више никад не буде обичан? И да ли ће пронаћи Џун дел Торо, коју је последњи пут угледао како нестаје иза школских врата? Или су је савладали зомбији?

Издања ПроПолис Боокс у продаји су у свим Делфи књижарама, онлајн на сајту прополисбоокс.цом и
на адреси Булевар Михајла Пупина 10 З, ЈУБЦ, вп, лок. 75 Пхоне: 011 214-15-88 Фаx: 011 311-2072

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *