Почиње Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО

 

Ф Е Д Е Х О 2023

XII ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

18-20.5.2023.

Велика сцена „Донка Шпичек”

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО одржаће се у четвртак и петак 18. и 19. маја, од 17 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” у Дечјем културном центру Београд, док ће у суботу, 20. маја од 12 часова, бити изведен ревијални концерт и проглашење победника фестивала у свим жанровима. Улаз на фестивал је слободан.

Дечји културни центар Београд и ФЕДЕХО настављају своју мисију стварања подстицајне и безбедне климе у којој треба да се развијају и одрастају наша деца. Овогодишњи ФЕДЕХО окупиће петнаест дечијих хорова из Србије – Јагодине, Врања, Панчева, Крагујевца, Бачке Тополе и Београда. Такмичење ће пратити стручни жири – Кристина Парезановић Вишић, профестор музичке педагогије, Милоје Николић, диригент и Михајло Шљивић, оперски певач.

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, учествоваће на овогодишњој  Међународној манифестацији деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће додељене и специјалне награде за сценски наступ, најбоље изведену композицију и најбољег диригента. Жири публике, који ће чинити ученици из неколико београдских школа, доделиће Награду публике.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије и региона. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у одређеном музичком жанру. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа. Уредница фестивала је мр дириговања Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ.

Добро дошли!

 

Срдачан поздрав,

Ивана Теодоровић Стојановић

Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

060 167 33 23

ivana.teodorovic@dkcb.rs

 

преузми документ

—> саопштење за медије (Почиње Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО)

 

 

Posted in Обавештења, Саопштење за медије, ФЕДЕХО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *