“Poštanski satić” za najmlađe – Otvorena subota u PTT muzeju

Vrata PTT muzeja će u subotu, 6. septembra biti otvorena za Beograđane i njihove goste u vremenu od 11 do 19 časova, u okviru programa da svake prve subote u mesecu PTT muzej prima goste i sprema specijalne sadržaje.

Posebna pažnja biće posvećena mališanima za koje je od 12 do 13 časova organizovana dečija radionica “Poštanski satić”.

Na početku “Poštanskog satića” deca će, u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, zaviriti u riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije. Upoznaće se sa pravom poštanskom kočijom, maketom vagona voza za prenos pisama, telefonima sa brojčanicima i ručkama.

Najmlađi posetioci će moći da se fotografišu i dobiju originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom, a u mini poštanskoj kancelariji upoznaće se sa pečatima, telefonima, upijačima za papir, vagicom za merenje pisama i priborom za pisanje.

U okviru zadatka “Napiši i pošalji pismo voljenima”, deca će moći da crtaju i pišu na zadatu temu, a pisma će uz pomoć roditelja i kustosa, pravilno adresovati, na njih zalepiti poštanske marke i ubaciti u poštanski kovčežić. “Poštanski satić” biće završen uz deljenje poklona za uspomenu.

Za odrasle je na svaka dva sata (u 13, 15 i 17 časova) organizovano stručno vođenje kroz aktuelnu izložbu “Jedinice veze Srpske vojske u Prvom svetskom ratu”, kao i stalnu postavku “Tačka spajanja”.

Na kraju, da podsetimo da je ulazak u PTT muzej besplatan, te nema boljeg i jeftinijeg načina da letnju subotu u Beogradu osvežite novim znanjima i doživljajima za sve generacije.

Posted in Културно-образовни програм, Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *