Predlog biblioteke DKC Beograd za septembar 2014. godine

Knjiga za decu

ZALJUBLJENE CIPELE

Autor: Pjer Gripari

O knjizi

PJER-GRIPARI-Zaljubljene-cipeleBroka nije obična ulica. Ako uzmete plan Pariza videćete – tačnije mislićete da vidite – da Ulica Paskal i Ulica Broka pod pravim uglom seku Bulevar Por-Roajal. Ako, verujući u ono što ste videli, sedenete u kola i krenete pomenutim bulevarom u želji da skrenete u jednu od ovih ulica, sto puta možete napraviti krug između Observatorije i Ulice Goblena i nikad ih nećete naći.

Ulica Broka je uska, strma i krivudava. Usled svog neuobičajenog položaja u prostoru i bez obzira što oba njena kraja vode u Pariz, ona baš i nije sasvim u Parizu. U pomenutoj ulici naći ćete jednu malu prodavnicu čiji je gazda čika Said koji ima petoro dece. Svi su oni junaci ovih priča koje su maštovite i zabavne.

Knjiga za mlade

SENOVITA KUĆA

Autor: Čarls Dikens
Izdavač: Bookland

O knjizi

senovita-kuca-carls-dikensBožićne priče iz pera slavnog Dikensa, oduševite se mistikom – tamom i lepotom soba, njihovih duhova i tajni. U sobnim neočekivanim dimenzijama kuca srce tame, časovnik vremena, orman sa dušom prostora, tajanstveni zakutci sa svećnjakom i plamenom straha i nade. Pripovetke za književne sladokusce – i mlade i odrasle u isti mah.

 

 

.

Knjiga za odrasle

LEON I LUIZ

Autor: Aleks Kapi
Izdavač: Laguna

O knjizi

leon_i_luiz-aleks_kapi_vAleks Kapi s čudesnom lakoćom i velikom unutrašnjom snagom priča o ljubavi u veku ratova, o jednom paru koji se na bajkovit način suprotstavlja vremenu, drži se svoje ljubavi suprotno svim konvencijama i vodi svojevoljan, katkad nečuveno čudan, ali istovremeno i skriven i opštepoznat dvostruki život. Leon i Luiz su nezaboravan par savremene nemačke književnosti.

 

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *